«Σαν την Αγαπηδάκη…» – Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός του Καιρίδη από τον Γιώργο Λακόπουλο

Tου Γιώργου Λακόπουλου

Στην πραγματικότητα ανέλαβε «λαγός» του μεγάρου Μαξίμου, που αναζητά εξιλαστήριους υπευθύνους για την απανθράκωση της χώρας-λίγο πριν απολογηθεί ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

Οι πολιτικές για τη μετανάστευση και για τις πυρκαγιές, είναι διαφορετικά μεγέθη.

Ως τώρα η μόνη σύνδεσή τους ήταν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαρύνεται με αποτυχία και στις δυο.

Στο μεταναστευτικό είναι διεθνώς υπόλογη, για παραβιάσεις του διεθνούς δίκαιου σε βάρος όσων επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο -ενώ ερευνάται και η εμπλοκή της στην τραγωδία της Πύλου.

Στις πυρκαγιές βαρύνεται με την ακραία αντιπολιτευτική εκμετάλλευση στο Μάτι, και την πλήρη ανεπάρκεια στην προστασία δασών, περιουσίων και ανθρώπων, όταν ανάλαβε την ευθύνη.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι προκειμένου να δικαιολογηθεί για την πρόδηλη ανικανότητα του κράτους και των κυβερνητικών μηχανισμών στις φετινές πυρκαγιές, θα προσπαθούσε να τις συνδέσει με το μεταναστευτικό .

Ως τώρα η γραμμή άμυνας ήταν ευτελείς αναφορές: «πήραμε 41%», « ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το Μάτι», «φταίει η κλιματική κρίση».

Είναι λυπηρό για την πολιτική, ότι αυτός που ανέλαβε να συνδέσει τους μετανάστες με τις φωτιές των ημερών, είναι υπουργός και πανεπιστημιακός.

Ο Δημήτρης Καιρίδης, σταδιοδρόμησε στο δημόσιο χώρο περίπου με τον τρόπο της Αγαπηδάκη: τρολιές- και όποιον πάρει ο χάρος- ακόμη και στην Ιστορία.

Σε ένα σεμινάριο δίδαξε ότι είναι «μύθος» πως «οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών» και η ποντιακή γενοκτονία είναι δημιούργημα σκοπιμότητας – στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Σε μια άλλη περίπτωση αποφάνθηκε ότι οι Έλληνες είναι… οθωμανικό δημιούργημα και «τεχνητό έθνος».

Χειρότερο μείγμα αρλούμπας και βιασμού της πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να υπάρξει, από κάποιον που εμφανίζεται ως ειδικός για τα Βαλκάνια.

Ωστόσο το 2019 περισσότεροι από 29.000 ψηφοφόροι της ΝΔ άνθρωποι τον εξέλεξαν βουλευτή.

Με αυτή την ιδιότητα συναγωνίσθηκε στον Άδωνι στα τηλεοπτικά στασίδια, με βιτριολικό λόγο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε ως «εστέτ» της πολιτικής και ποτέ ως ανάγωγος συνομιλητής.

Ο ρόλος του εκτιμήθηκε, ο Μητσοτάκης τον έκρινε ισάξιο του Μηταράκη σε πολιτικά προσόντα και του έδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης.

Άδικο για την ακατάβλητη Σοφία Βούλτεψη που έμεινε υφυπουργός, παρότι δεν την πιάνουν σε τηλεοπτικό ταπεραμέντο.

Ο Καιρίδης δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία να δείξει πώς αντιλαμβάνεται την μεταναστευτική πολιτική μιας ευρωπαϊκής χώρας -πλην της σιωπής του για την Πύλο.

Μόνο σε προπαγανδιστική διαστροφή οφείλεται ότι ως αρμόδιος υπουργός θα έκανε μεταναστευτική πολιτική στις πυρκαγιές – με 18 απανθρακωμένους μετανάστες στη Δαδιά.

Τους χρέωσε… τον θάνατό τους και τους πρόβαλε ως υπόδειγμα συνεπειών της παράνομης μετανάστευσης.

Κάποιοι λένε ότι δείχνοντας τους αγνώστους νεκρούς του δάσους, απλώς πούλησε εξυπνάδα.

Στην πραγματικότητα ανάλαβε λαγός του μεγάρου Μαξίμου, που αναζητά εξιλαστήριους υπευθύνους για την απανθράκωση της χώρας-λίγο πριν απολογηθεί ο Μητσοτάκης στη Βουλή.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ