Σήμερα η πολυαναμενόμενη ομιλία Καραμανλή – Άγριες κοντρες στη Βουλή

Όλοι αναμένουν την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ενώ συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους, για δεύτερη ημέρα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Άγριες κοντρες διαδέχονται η μια την άλλη με τους «γαλάζιους» βουλευτές να κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος που έχει μπει στο στόχαστρο των συγγενών των θυμάτων καθώς φέρεται να κατονομάστηκε ως ο έχων το γενικό πρόσταγμα για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς και μίλησε για fake news και ψέματα.

«Όλες οι ενέργειες έγιναν βάση ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από επιχειρησιακούς παράγοντες», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Ο Διονύσης Καλαματιανός τον προκάλεσε να αποσαφηνίσει εάν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για το τι εννοούσε όταν έλεγε για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας».

«Οι απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη», απάντησε για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχουν εντολές, αλλά πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες», αρνούμενος ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.

«Συνολικώς 300 κυβικά χώματος μεταφέρθηκαν ενώ ψάχναμε ακόμα νεκρούς. Να τα πείτε και Δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία σκιά. Να λογοδοτήσετε εκεί, θέλετε;», ήταν το ερώτημα του Διονύση Καλαματιανού.

«Είστε κατηγορούμενοι, εδώ ήρθατε να απολογηθείτε και να λογοδοτήσετε», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ