Σάλος στις ΗΠΑ: Στέλεχος των Δημοκρατικών ζητά να απομακρυνθεί άμεσα από πρόεδρος ο Μπάιντεν και να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου

O υποψήφιος κυβερνήτης του Κεντάκι και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Geoffrey Young ζήτησε από να αποπεμφθεί άμεσα από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ ο Joe Biden και να δικαστεί για μία σειρά εγκλημάτων που διέπραξε η κυβέρνησή του.
«Πιστεύω ότι ο Joe Biden θα πρέπει να αποπεμφθεί αμέσως για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ κ.λπ.», έγραψε ο Young στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι οι λόγοι περιλαμβάνουν «τον παράνομο πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Ο Young, 66 ετών, αυτοαποκαλείται «Δημοκρατικός της ειρήνης» και είναι επικριτής της ηγεμονικής αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής ενώ έχει επιτεθεί με δριμύτητα στην αποστολή των χρημάτων των φορολογουμένων των ΗΠΑ στο Κίεβο.
Επίσης έχει χαρακτηρίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως χαμένη για τη Δύση.

Η φωνή του ενοχλεί Ουάσινγκτον και ΜΜΕ

Η υποψηφιότητά του για το αξίωμα του κυβερνήτη και η διεκδίκηση από τον εν ενεργεία Δημοκρατικού Andy Beshear έχει αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τα οποία τον έχουν χαρακτηρίσει «αιώνιο υποψήφιο» ή δεν τον αναφέρουν καθόλου, με μεμονωμένα μέσα να προσπαθούν να τον δυσφημήσουν , συμπεριλαμβανομένης της «αμφιλεγόμενης» στάσης του σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σχολιάζει το Summit News.
Οι προκριματικές εκλογές του κόμματος στην εκλογή κυβερνήτη του Κεντάκι θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου, ενώ οι ίδιες οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Ο Young ήταν υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά ηττήθηκε από τον νυν Ρεπουμπλικάνο Andy Barr.
Έλαβε μέρος επίσης στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2019 και του 2015 και στις αντίστοιχες για μια έδρα της Βουλής το 2018 και το 2014. Στην κούρσα του 2022 για τη Βουλή, εστίασε την εκστρατεία του σε τρία ζητήματα – μείωση του προϋπολογισμού του Πενταγώνου κατά «τουλάχιστον 60%», κατάργηση της CIA, την οποία κατηγόρησε ότι έβαλε την Αμερική σε άσκοπους πολέμους και κρατική χρηματοδότηση των εκλογών προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση των πολιτικών από τους επιχειρηματίες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ