Σάλος στην Γαλλία: Ο Καρίμ Μπενζεμά μήνυσε τον υπουργό Εσωτερικών – «Είναι πολύ γνωστό ότι έχει διασυνδέσεις…»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής, Καρίμ Μπενζεμά, κατέθεσε μήνυση εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού αυτός τον κατηγόρησε για σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Γάλλος υπουργός Ζεράλντ Νταρμανάν, τον περασμένο Οκτώβριο, ισχυρίστηκε ότι ο Μπενζεμά έχει «έναν διαβόητο σύνδεσμο» με τη συγκεκριμένη μουσουλμανική οργάνωση, προκαλώντας έντονη αντίδραση από τον ποδοσφαιριστή. Ο δικηγόρος του Μπενζεμά ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές του υπουργού πλήττουν την τιμή και την υπόληψη του πελάτη του, γι’ αυτό και προχώρησε σε κατάθεση αγωγής.

Η αιτία της δήλωσης του Νταρμανάν ήταν η ανάρτηση του Μπενζεμά στα social media, όπου εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, καταγγέλλοντας «αδικαιολόγητους βομβαρδισμούς που πλήττουν γυναίκες και παιδιά». Ο υπουργός κατήγγειλε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν εξέφρασε παρόμοια συμπάθεια για τους Ισραηλινούς θύματα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι ο Μπενζεμά «είναι γνωστός για τις διασυνδέσεις του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Ο Καρίμ Μπενζεμά αρνήθηκε κάθε σχέση με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και προειδοποίησε τον πολιτικό για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Στην 92 σελίδων αγωγή του, ο Μπενζεμά τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω οργάνωση, ούτε με άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της. Σημείωσε επίσης ότι αισθάνεται ότι τον χρησιμοποιούν σε πολιτικά παιχνίδια και ότι η κατάσταση μετά την 7η Οκτωβρίου απαιτεί διαφορετική προσέγγιση, όχι δηλώσεις τέτοιου είδους.

Η κόντρα μεταξύ Μπενζεμά και Νταρμανάν δεν είναι η πρώτη, καθώς ο υπουργός κατηγόρησε τον ποδοσφαιριστή στο παρελθόν για μη συμμετοχή στον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και για προσηλυτισμό μέσω social media.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ