Σάλος: Η εφημερίδα που δεν είχε λέξη στην πρώτη σελίδα για το δολοφονικό χτύπημα

Ένας νέος άνθρωπος, ένας αστυνομικός που μόλις είχε κλείσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του, παλεύει με τους γιατρούς στην εντατική για να μείνει στη ζωή και να τη συνεχίσει μετά τα, μόλις, 31 χρόνια του. Χτυπήθηκε από φονική φωτοβολίδα σε μια από τις πολλές κορυφώσεις των «αθλητικών» παθών. Από αυτά τα πάθη που πάντα σιγοκαίουν, κουρνιάζοντας σε συνδέσμους οπαδών και σε μοναχικούς λύκους των γηπέδων οι οποίοι συχνά ενώνονται σε αγέλες. Πάθη στα οποία έρχονται από καιρού εις καιρόν κάποιοι παράγοντες, κάποιοι δημοσιογράφοι κάποια ΜΜΕ να τους ρίξουν καύσιμο φανατισμού και να τα λαμπαδιάσουν. Όπως ακριβώς έγινε χθες στο κλειστό του Ρέντη σε έναν αγώνα βόλεϊ, όπου μεταφέρθηκαν οι ποδοσφαιρικές διαφορές κουβαλώντας μαζί τους και όπλα εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων. Μία από αυτές τραυμάτισε σοβαρά σε βασική αρτηρία τον 31χρονο που έχασε πολύ αίμα, έπεσε σε κώμα χειρουργήθηκε, του αφαιρέθηκαν θραύσματα και τώρα δίνει διασωληνωμένος τη μάχη του για τη ζωή.

Δημοσιογραφικά δεν θέλει πολλή σκέψη για να επιλεγεί το θέμα ως βασικό, τουλάχιστον στις αθλητικές εφημερίδες. Αλλά μόνο δύο έντυπες εκδόσεις το ανάδειξαν ως τέτοιο. Και περισσότερο η Live Sport που του έδωσε το μεγαλύτερο μέρος τού πρωτοσέλιδού της, με τρόπο που δεν το κάνει συχνά αλλά μόνο σε μεγάλα γεγονότα. Πρώτο θέμα έγινε και στο (πάντα ψύχραιμο σε μέρες οπαδικών κραυγών) Φως των Σπορ που ανέφερε στον βασικό του τίτλο την κοινή διαπίστωση για την κατάσταση μέσα και έξω από τα γήπεδα: «Αλητεία χωρίς τέλος».

Από εκεί και πέρα το γεγονός είτε υποβαθμίζεται είτε εξαφανίζεται καθώς υπάρχει μια αθλητική εφημερίδα που δεν αναφέρει λέξη –ούτε λέξη! Ο Κόκκινος Πρωταθλητής γράφει στην πρώτη του σελίδα για τον νέο προπονητή τού Ολυμπιακού, τον Καρβαλιάλ, για ένα νέο όνομα ποδοσφαιριστή από τη Αργεντινή, για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας, την Τόπολα, για τα παιδιά του συλλόγου που προωθούνται στη βασική ομάδα, για τον βραδινό αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ με την Μπάγερν και για την αρθρογραφική του στήλη, αλλά δεν αναφέρει το παραμικρό για το δολοφονικό χτύπημα στου Ρέντη.

Από το σύνολο του πολιτικού Τύπου μόνο τρεις εφημερίδες έχουν προβολή των επεισοδίων στην πρώτη τους σελίδα: Τα Νέα, η Καθημερινή και ο Ελεύθερος Τύπος. Οι άλλες δεν το αξιολόγησαν ως ένα θέμα που μπορούσε να έχει θέση στο πρωτοσέλιδό τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ