Σάλος: Απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις της Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη και Πολάκη (aud)

Έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της η Έφη Αχτσιόγλου, ενόψει της συντριβής που την περιμένει την ερχόμενη Κυριακή.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Παύλο Πολάκη και συνεχίζει να μιλά απαξιωτικά για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, παραχορώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105.5 παραχώρησε η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, λίγες ώρες μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με το οποίο απαντά στις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στους Νίκο Σβέρκο και Βούλα Κεχαγιά, άφησε αιχμές εναντίον του συνυποψηφίου της Στέφανου Κασσελάκη και παράλληλα του ζήτησε να αποκηρύξει τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος «καθυβρίζει τους πάντες».

Η υποψήφια για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει ενότητα στο κόμμα, είπε ότι «η ενότητα είναι αναγκαία και για την επόμενη ημέρα. Επιδιώκουμε να πείσουμε την κοινωνία, να κερδίσουμε κάθε μέρα και περισσότερους στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου. Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει πως λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Λειτουργώ πάντα για το καλό του χώρου, για να δώσουμε τη μάχη κατά της Δεξιάς».

«Ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει την από εδώ πλευρά, αλλά την από εκεί πλευρά. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του είδους τις επιθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και να μην τον αποδοκιμάζει».

«Η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1620679527&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΗΧΗΤΙΚΟ: 105,5 Sto Kokkino · ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

«Όταν λέμε “θα τα αλλάξουμε όλα”, πρέπει να λέμε και ποια»

Όπως δήλωσε και το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, η μάχη μέχρι τις επόμενες κάλπες θα πρέπει να δοθεί με πολιτικούς όρους ενώ μίλησε για έλλειψη πολιτικού σχεδίου από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου, γι’ αυτό ζήτησα ντιμπέιτ. Υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενό του. Περιορίστηκε σε κάποια συνθήματα, όμως δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Όταν λέμε “θα τα αλλάξουμε όλα”, πρέπει να λέμε και ποια. Απαιτείται γνωστοποίηση και ενημέρωση των θέσεων», είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πολιτικό περιεχόμενο. Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν για παράδειγμα λέει “θα τα αλλάξω όλα”, τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;».

https://5e0e7080b703d83e0ed87ea040ee9ca5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

«Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη»

Η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί, σε αντίθεση με την ίδια, δεν έχει πολιτικό σχέδιο.

«Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο που μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Χρειάζεται μια στοιχειώδης πολιτική εμπειρία. Με συνθήματα δεν κερδίζεται ο Μητσοτάκης», είπε.

Μάλιστα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις του συνυποψηφίου της «αφήστε το πάνω μου, το ‘χω», γιατί, όπως είπε, «η Αριστερά δεν ήταν ποτέ με τέτοιου είδους αναθέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής. Είμαι απολύτως αισιόδοξη».

Κάλεσε, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ