Ρωσία: Κατέπεσε μεταγωγικό με 74 επιβάτες – Βίντεο-ντοκουμέντο από στιγμή της συντριβής (vid)

Ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος, με επιβαίνοντες 74 άτομα, κατέπεσε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, την Τετάρτη. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το RIA Novosty, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, ένα Ilyushin Il-76, μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή κρατουμένων στην εν λόγω περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 11 το πρωί, ώρα Μόσχας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδοί.

Τα αίτια της συντριβής του Il-76 παραμένουν άγνωστα, με το αεροσκάφος να χάνει ύψος και να προσκρούει στο έδαφος, μετατρεπόμενο σε μπάλα φωτιάς. Η περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, έχει γίνει σκηνή πολλών περιστατικών τους τελευταίους μήνες, με τον ουκρανικό στρατό να διεξάγει αρκετές ρίψεις πυραύλων, οδηγώντας σε θανατηφόρες επιπτώσεις.

Η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την επικίνδυνη ένταση και αστάθεια στην περιοχή, καθιστώντας το περιστατικό αυτό ένα ακόμη δυσοίωνο σημάδι στην εμπόλεμη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ