Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο – Αποκαλυπτικό βίντεο (vid)

Το συγκλονιστικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο αποτελεί μία ακόμη ψηφίδα στην ντροπιαστική εικόνα και παρουσιάστηκε στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο όπου δεκάδες ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο έδαφος ανίκανα να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Θεσσαλίας, αφού πλημμύρισε το στρατόπεδο όπου σταθμεύουν.

Σύμφωνα με το documentonews.gr στο βίντεο φαίνονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να σπρώχνουν με τα χέρια ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ώστε να απομακρυνθεί από τη λίμνη στην οποία είχε μετατραπεί η πίστα.

Στα δεξιά και τα αριστερά της εικόνας μπορεί κανείς να δει μάλιστα σειρές δεκάδων ελικοπτέρων να παραμένουν βυθισμένα μέσα στα νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι μετακινούν τα ελικόπτερα χρησιμοποιώντας ρυμουλκά και γερανούς καθώς είναι άγνωστο αν είναι ασφαλή για να πετάξουν έστω και σε μικρή απόσταση ώστε να απομακρυνθούν από τη λίμνη της πίστας.

Προφανώς κάποιοι ήλπιζαν ότι οι εικόνες αυτές δεν θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκονται σταθμευμένα ελικόπτερα τύπου «Χιούι», Apache και Kiowa Warrior.

Οι πρωτοφανείς αυτές εικόνες αποκαλύπτονται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εξίσου σοκαριστική έκρηξη πυρομαχικών στο στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα.

Οι εικόνες και το βίντεο που δημοσιεύουμε θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την ικανότητά τους να προστατεύσουν το πολεμικό υλικό της χώρας, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση πολέμου.

Είναι σαφές ότι οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν σοβαρά ζήτημα για τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό την αρχηγία του οποίου, είδαμε τον Αρχηγό του στρατεύματος να παρακολουθείται από την ΕΥΠ του πρωθυπουργού, να εκρύγνυνται πυρομαχικά λόγω μιας πυρκαγιάς και πανάκριβα ελικόπτερα να «πνίγονται» αντί να διασώζουν πολίτες σε μια τεράστια εθνική τραγωδία.

Μετά τις αποκαλύψεις του Documento, η παραίτηση είναι μονόδρομος για τον κ. Φλώρο. Οφείλει να απαλλάξει το στράτευμα από το βάρος της παρουσίας του αφού πρώτα απαντήσει στο αν είχε ενημερώσει ψευδώς τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια για τους πραγματικούς λόγους που τα ελικόπτερα δεν πετούσαν.

Σε διαφορετική περίπτωση, η παραίτηση είναι μονόδρομος και για τον υπουργό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ