Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξανά στο εδώλιο για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξανά στο εδώλιο για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας. Αρχίζει η δεύτερη δίκη της 34χρονης κατηγορουμένης από την Πάτρα για τον θάνατο Μαλενας – Ίριδας.

Την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της 34χρονης από την Πάτρα για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας εχει αρχίσει, η κατηγορούμενη ξανακαθεται στο εδώλιο του Μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για τη δολοφονία και των άλλων δυο παιδιών της , Μαλένας και Ιριδας.

Στη διπλανή αίθουσα , από αυτή που δικάζεται για τη χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, θα αρχίσει η δεύτερη δίκη της για να λογοδοτήσει για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτή η δίκη να διακοπεί, αφενός διότι ο πρώην σύζυγός της λόγω οικονομικών προβλημάτων θα ζητήσει διορισμό νέου δικηγόρου από τη Νομική Βοήθεια για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, και αφετέρου επειδή οι συνήγοροί της θα επικαλεστούν το γεγονός ότι η πρώτη δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλενα-Ίριδα

Καταλυτικό ρόλο για την παραπομπή σε δίκη της 34χρονης, έπαιξε το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε ασφυξία.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», ανέφεραν οι έμπειροι ιατροδικαστές για τον θάνατο της 3,5 χρόνων Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Συγκεκριμένα, για τη Μαλένα που πέθανε τον Μάρτιο του 2019, οι ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό μηχανισμό, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Για το μόλις 6 μηνών βρέφος, την Ίριδα, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κούνια της δυο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2021, Καρακούκης και Καλόγρηας κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπήρχαν «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Στην απολογία της, η κατηγορούμενη είχε αρνηθεί ότι δολοφόνησε τα παιδιά της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ