«Ρουκέτες» του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή: «Καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών»

Την άποψη ότι «καταρρέει η κυβερνητική πρακτική για το έγκλημα των Τεμπών», εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αυτοεξαίρεση και δεύτερου βουλευτή της ΝΔ από την εξεταστική επιτροπή, της Ζωής Ράπτη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή, αναφέρουν ότι η γαλάζια βουλευτής αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων.

«Μετά τον κ. Πλεύρη, έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών, που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων», αναφέρουν σε δήλωσή τους και προσθέτουν πως «αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η προσήλωση τους στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης», καταλήγουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ