Σοκ και δέος ετοιμάζει για τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση Μητσοτάκη από Σεπτέμβρη – Δείτε τι θα ανακοινώσουν

Μέτρα και αντικίνητρα για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πυρήνας των μέτρων της κυβέρνησης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα αφορούν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, από το φθινόπωρο, θα είναι οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους.

Επιστρέφει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, πέραν των εσωτερικών, τόσο για ανεμβολίαστους όσο και για εμβολιασμένους.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι «πολύ ισχυρή» η πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου της μάσκας παντού, ενώ επιβεβαίωναν και τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου των ανεμβολίαστων, ή ατόμων που δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους θα ισχύει και στα θέατρα και σινεμά.

Για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου και με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα εισέρχεται το κοινό σε γήπεδα.

Σε σχέση με τον μαζικό αθλητισμό, μόνο 5% θα είναι οι ανεμβολίαστοι σε αγώνες άνω των 300 ατόμων και ουσιαστικά προβλέπεται να αφορά σε δρομείς οι οποίοι όμως δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους και όχι γιατί αρνούνται.

Θα πρέπει να έχουν προσκομίσει αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Καθηγητές ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με 2 αρνητικά εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Επιπλέον, οι μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιούν 2 self test την εβδομάδα – το κόστος των οποίων καλύπτει το κράτος ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για άνω των 12 ετών).

Πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα

Ειδικότερα, τα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24 Αυγούστου είτε την Πέμπτη 26 Αυγούστου με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες μέρες νωρίτερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ