Πώς οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στην κανονικότητα χωρίς περιορισμούς – Όλα όσα αλλάζουν

Προς οριστικό τέλος στα mini lockdown και στους περιορισμούς για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί οδηγείται η κυβέρνηση.

Αύριο Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και στο τέλος της εβδομάδας φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι θα έχουν μια σειρά από νέες ελευθερίες σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στις περιοχές με mini lockdown οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπορούν να λειτουργούν ξανά με μουσική, μόνο όμως για τους εμβολιασμένους. Υπάρχει η σκέψη να επιτρέπεται ακόμα και να μπορούν να είναι όρθιοι.

Με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να σταματήσει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, μιλώντας στο Mega ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ