Ποιος δίνει τις λίστες των υποκλοπών στον ΣΥΡΙΖΑ – Ερωτήματα που δείχνουν ότι είμαστε στην αρχή και άλλων αποκαλύψεων και… εκπλήξεων

Είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στρατηγικά στην υπόθεση των υποκλοπών.

Το σύνολο της αντιπολιτευτικής τακτικής μέχρι τις εκλογές θα περιστρέφεται γύρω από αυτό το θέμα.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από έμπειρα στελέχη στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να συντηρείται το θέμα στην επικαιρότητα.


Για να συντηρήσει το θέμα των υποκλοπών στην επικαιρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να στοχοποιήσει δύο Έλληνες και έναν Ισραηλινό επιχειρηματία, τους οποίους και καλεί στην Επιτροπή Θεσμών που θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα.

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να συνδέσει τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες καθώς και τον Γρηγόρη Δημητριάδη με τις υποκλοπές.

Ωστόσο σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έχει κάνει η ιστοσελίδα radar.gr θέτει ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα, αλλά που φαίνεται πως είναι η αφετηρία νέων αποκαλύψεων που θα προκαλέσουν ζημιά, αυτή τη φορά όχι στην κυβέρνηση, αλλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ερώτημα που θέτει το ρεπορτάζ είναι το εξής: “πού βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τη λίστα και πώς γνωρίζει ότι τα πρόσωπα που αναφέρει ήταν όντως υπό παρακολούθηση;”.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ που έχει προκαλέσει αίσθηση:

Με ποιο παράκεντρο συνδέεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κάνει πολιτικό λαθρεμπόριο με υλικό υποκλοπών.

Βέβαια όλα αυτά περί λίστας και υλικού υποκλοπών είναι παραμύθια, αλλά όταν ακούγονται από το στόμα του αρχηγού της αντιπολίτευσης και των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή.

Η μπόχα και η δυσωδία που αναδύουν οι δήθεν αποκαλύψεις, πνίγουν στην κυριολεξία το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας οργή στον λαό.

Στοχοποίηση της χώρας
Το χειρότερο από όλα είναι ότι στο Μαξίμου υποψιάζονται ότι κάποιες υπηρεσίες εχθρικών κρατών έχουν μπει ήδη στο παιχνίδι, επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας.

Γιατί οι υπηρεσίες αυτές που διαθέτουν παράνομα λογισμικά μπορεί να στήσουν κοριούς σε υπουργούς και κορυφαία πολιτικά στελέχη, τους οποίους στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να χρεώσουν στην κυβέρνηση.

Η φημολογία για δήθεν υλικό από υποκλοπές το οποίο θα βγει στη δημοσιότητα παραμονές εκλογών από ιστότοπους του εξωτερικού έχει σημάνει συναγερμό.

Γιατί όλη η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο κατασκοπείας που έχει στόχο την ίδια τη χώρα.

Η διερεύνηση σκοντάφτει στο δημοσιογραφικό απόρρητο
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης σκοντάφτει στο δημοσιογραφικό απόρρητο.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα δημοσιεύει μια λίστα με ονόματα παρακολουθουμένων, προκαλώντας επικοινωνιακό χαμό και όταν καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει στοιχεία θα λέει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν μπορούν να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση.

Από τη στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε παράνομες παρακολουθήσεις, τότε θα πρέπει να αναζητήσουν τους ιδιώτες. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο έως αδύνατο.

Γιατί όταν κάποιος στήνει δίκτυο υποκλοπών με κακόβουλο λογισμικό δεν χρειάζεται να τοποθετήσει το server στην Αθήνα.

Μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά του και από τη Σιέρα Λεόνε ή από τη Λευκορωσία, ή οποιοδήποτε άλλο σημείο της γης που διαθέτει ίντερνετ.

Άλλωστε οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών και της Αμερικής δίνουν καθημερινά μάχες για την προστασία του απορρήτου των κυβερνητικών στελεχών, αλλά χωρίς επιτυχία.

Γιατί πάντα οι ιδιωτικές υπηρεσίες βρίσκονται μισό ιππόδρομο μπροστά από τις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες αποκτούν με καθυστέρηση τις νέες τεχνολογίες.

Γι΄ αυτό η θεσμική θωράκιση που προωθεί η κυβέρνηση με την απαγόρευση της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών δεν έχει καμία πρακτική αξία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ