Οι εξορμήσεις των νεοναζί στα σχολεία της Θεσσαλονίκης (vid)

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης να είναι έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες με στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Στον ιστότοπο antepithesi.gr αναφέρουν ότι εδώ και μία εβδομάδα η νεολαία της Χρυσής Αυγής κάνει εξορμήσεις σε σχολεία, όπου μοιράζουν φυλλάδια στους μαθητές.

“Μέσα στην βδομάδα κλιμάκια του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησαν πρωινές ενημερωτικές εξορμήσεις σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Όπως ήταν φυσικό πλησίον των τοπικών Λυκείων οι Συναγωνιστές συνάντησαν πολλούς μαθητές που με ενδιαφέρον έλαβαν το ενημερωτικό μας υλικό. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς στάθηκαν και για να συζητήσουν με τους νέους της Χρυσής Αυγής, παρά τα επικριτικά βλέμματα και τις μετέπειτα απόπειρες εκφοβισμού κάποιον μεμονωμένων απαράδεκτων καθηγητών(για τις οποίες ενημερωθήκαμε άμεσα)” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα γίνεται λόγος για… επιτυχία των δράσεων.

“Έτσι, διανεμήθηκαν εκατοντάδες φυλλάδια, κατά κύριο λόγο σε νεολαίους. Η επιτυχία των δράσεων μας αλλά και το ιδιαίτερο περιεχόμενο του ενημερωτικού υλικού, που στηλιτεύει με καυστικότητα την καθεστωτική προπαγάνδα εναντίον του Κινήματος μας, προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων από τους μονίμως υστεριάζοντες αριστεριστές. Αυτοί οι οποίοι συστηματικά μετατρέπουν σχολικές μονάδες σε χωματερές απεχθών συνθημάτων, αφισοκολλήσεων και πανό, αυτοί οι οποίοι στρατολογούν εξωσχολικούς για να επιβάλλουν στους μαθητές καταστροφικές καταλήψεις, αυτοί οι οποίοι δεν έχουν διστάσει ποτέ να εισβάλλουν μέσα στα σχολεία για να χύσουν το αντεθνικό δηλητήριο τους, αυτοί διαμαρτύρονται για την παρουσία των Ελλήνων Εθνικιστών. Είναι ξεκάθαρο ότι μοναδικό τους κίνητρο σε αυτές τις γελοίες αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι βλέπουν να χάνουν το πλασματικό μονοπώλιο που πίστευαν ότι διατηρούν στους συγκεκριμένους χώρους, πάντα με κυβερνητικές πλάτες” τονίζεται.

«Έχει μαζευτεί έξω από το σχολείο όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης” δήλωσε για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

“Μετά τα συγχαρητήρια της Χρυσής Αυγής, σε όσους προκάλεσαν τα απίστευτα που είδαμε χθες με την επίθεση στους φοιτητές, φαίνεται ότι κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους. Είναι πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη η κατάσταση και κάτι πρέπει να γίνει» πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές και εξωσχολικοί επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν έξω από το ΕΠΑΛ φυλλάδια για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

“Χθες υπήρχε – ως απάντηση – συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο. Έγινε το φοβερό που είδαμε χθες να βγαίνουν από το σχολείο με λοστάρια, με μαχαίρια, να τραυματίζουν, να ξαναμπαίνουν στο σχολείο… Μια τρομακτική εικόνα” είπε η κ. Σαραϊδάρη.

Η εκπαιδευτικός μίλησε για τρομακτικές εικόνες με δράστες που σχετίζονται με φασιστικές ομάδες και οι οποίοι είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς και φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες, σημειώνοντας ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή.

“Τα συγχαρητήρια της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία” υπογράμμισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ