Ίλιγγος με τις τιμές «φωτιά» της βενζίνης – Νέα αύξηση μέσα σε μια εβδομάδα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι οδηγοί, καθώς οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα, καταγράφοντας νέα σημαντική αύξηση μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. 

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το ένα ρεκόρ σπάει το άλλο, με τις τιμές στη βενζίνη να φτάνουν πλέον στα 2,349€/lt (μέσος όρος στην Ελλάδα). Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση 10 λεπτά μέσα σε μια εβδομάδα!

Οι οδηγοί στην Αττική αγοράζουν την βενζίνη με μέση τιμή  2,330€/lt, ενώ στη Θεσσαλονίκη με μέση τιμή 2,324€/lt. Την ίδια ώρα, η τιμή της βενζίνης στις Κυκλάδες έχει ξεπεράσει τα 2,527€/lt.

Μιλώντας στο OPEN o πρατηριούχος Αναστάσιος Παφραλίδης, σημειώνει ότι έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση μέσα σε μια εβδομάδα: «Οι τιμές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ανέβει πάρα πολύ ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος» τόνισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ακριβότερη βενζίνη στην Αθήνα αγγίζει τα 2,595€/lt, ενώ στο ακριβότερο πρατήριο στις Κυκλάδες (Πάρος) η βενζίνη πωλείται 2,730€/lt.

Το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στα καύσιμα προκαλεί ασφυξία στους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι προς το παρόν, δεν συζητούν για αύξηση στα κόμιστρα.

Την ίδια ώρα, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό, με τους παράγοντες της αγοράς να βλέπουν ότι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση, καθώς οι τιμές στο πετρέλαιο, φτάνουν τα 120 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων

Πλέον, οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βάζουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους μόνο αργίες και Κυριακές… Άλλωστε οι αυξήσεις που παρατηρούνται σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά. Όπως παρατηρείται από τα στοιχεία της Eurostat, τον Απρίλιο στη χώρα μας, σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη, στις τιμές των τροφίμων. Πλέον, οι Έλληνες αγοράζουν κατά 15,8% πιο ακριβές τις πατάτες, κατά 14,3% πιο ακριβό το κρέας, ενώ οι τιμές στα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 13,8% και στο ψωμί 11,1%.

Η ακρίβεια στην ενέργεια και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, αναμένεται να εκτοξεύσουν τον πληθωρισμό για τον μήνα Μάιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ