Ραγδαίες εξελίξεις: Τανκς του Ισραήλ στα περίχωρα της πόλης της Γάζας

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, ενώ σήμερα (30.10.2023) ο Στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σαρωτικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι εκεί κεντρικός δρόμος είναι αποκομμένος, την ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τους μαχητές της Χαμάς.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, με στρατεύματα να σκοτώνουν δεκάδες μέλη της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι «οι χερσαίες δυνάμεις σκότωσαν τρομοκράτες που εγκλωβίστηκαν σε κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας και προσπάθησαν να επιτεθούν στα στρατεύματα».

Σε ένα περιστατικό, τα χερσαία ισραηλινά στρατεύματα κατηύθυναν την Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε κτίριο της Χαμάς, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 ενόπλους, σύμφωνα με τον IDF.

Σε άλλο περιστατικό, ο IDF αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε μια θέση εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και στελέχη της Χαμάς που εντοπίστηκαν από χερσαία στρατεύματα κοντά στο Πανεπιστήμιο Al-Azhar στην πόλη της Γάζας.

Ο Ισραηλινός Στρατός τόνισε ότι την τελευταία ημέρα έχει πραγματοποιήσει πλήγματα εναντίον περίπου 600 στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών αποθήκευσης όπλων, κρησφύγετων και σκηνών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ