Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ ζητά η ΠΓ μετά την επιστολή Κασσελάκη – Όλα τα σενάρια

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία ο πρόεδρος του κόμματος γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ασκώντας κριτική στα στελέχη, τα οποία καλεί να «σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες και να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας», όπως τόνισε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ρήγμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαθαίνει με την Πολιτική Γραμματεία. να προτείνει την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν την έναρξη του Συνεδρίου η οποία είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε το μεσημέρι απόντος του προέδρου. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το επίμαχο ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του isyriza με το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος καλούσε τα μέλη να πάρουν θέση για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος. Μετά τη δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου είχε ακολουθήσει η έντονη αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη και άλλων στελεχών οι οποίες εν τέλει οδήγησαν στη σύγκληση του κομματικού οργάνου.

Πλέον, όλα μοιάζουν να βρίσκονται στον αέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται πιθανώς σε μια πρωτοφανή συνθήκη· να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του 4ου Συνεδρίου. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, ακόμη και την αμφισβήτηση του προέδρου (η Κ.Ε. είναι το μόνο όργανο που μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής) ή ακόμη και την αναβολή του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της επιστολής του διευκρινίζει πως το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ