Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΚΑΪ: Πυρετός για την αποχώρηση του Γιώργου Αυτιά – Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που ακούγεται ότι θα τον αντικαταστήσουν

Όπως όλα δείχνουν οι δρόμοι για τον Γιώργο Αυτιά είναι όλοι ανοιχτοί και σαφέστατα οδηγούν προς την Ευρωβουλή, ενώ όσο πλησιάζει ο καιρός, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής κοιτάζει όλο και περισσότερο το επαγγελματικό του αύριο στον χώρο της πολιτικής. Εκείνος βέβαια για την ώρα έχει σε προτεραιότητα την εκπομπή του το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ και σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια αυτά για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας μάλιστα πρόσφατα στο «Mega Καλημέρα» με περισσή σεμνότητα: «Παραμένω στην υπηρεσία της ενημέρωσης του τηλεθεατή. Δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ο χρόνος είναι πολύς μέχρι τότε. Οι ευρωεκλογές είναι στις 9 Ιουνίου, βάσει νομοθεσίας θα πρέπει να σταματήσω έναν μήνα πριν, δηλαδή στις 9 Μαίου»

Παρόλα αυτά όμως οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι στο κανάλι του Φαλήρου, δεν υπάρχει καμία ησυχία, καμία ηρεμία, αντίθετα υπάρχει διάχυτος ο έντονος προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με την αποχώρησή του, ενώ στο τραπέζι συσκέψεων των υψηλά ιστάμενων στελεχών ήδη έπεσαν τα πρώτα ονόματα που θα πάρουν την θέση του στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ στις 5.30 το πρωί. Όσο εύκολο και εάν ακούγεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βρεθεί τόσο σύντομα ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής που θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του μιας πολύ επιτυχημένης εκπομπής πολλών χρόνων και το πιο βασικό αλλά και το πιο δύσκολο, δεν θα επωμιστεί κανείς έτσι απλά το βάρος μιας πολύ μεγάλης ευθύνης για να την κρατήσει σταθερή στις πρώτες θέσεις θεαματικοτήτων.

Συναγερμός στον ΣΚΑΪ για τον Γιώργο Αυτιά

Συσκέψεις επί συσκέψεων και συνεχόμενα ραντεβού προκειμένου να βρεθεί ένα όνομα εξίσου δυνατό με εκείνο του Γιώργου Αυτιά με πιστούς τηλεοπτικούς ακόλουθους που πίνουν νερό στο όνομά του… Στο κανάλι έχει σημάνει συναγερμός και ήδη ακούγονται οι υποψήφιοι… Ένα από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν αρχικά ήταν αυτό του Νίκου Μάνεση.

Με δεδομένο ότι στο τέλος της φετινής σεζόν λήγει το συμβόλαιό του με τον ALPHA και βάσει μιας πολύ επιτυχημένης πορείας της εκπομπής του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και παρουσίασης του βραδινού δελτίου του Σαββατοκύριακου, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ήταν από τους πρώτους υποψήφιους αντικαταστάτες του Αυτιά, στο μυαλό των στελεχών του ΣΚΑΪ. Ένα σενάριο που μάλλον ακυρώθηκε εκ του προοιμίου, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Μάνεσης οδεύει προς ανανέωση του συμβολαίου του με το ALPHA και για την επόμενη διετία, αφού είναι άριστες οι σχέσεις του και η συνεργασία του με το κανάλι.

Ένα δεύτερο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι του Δημήτρη Κοτταρίδη ενός έμπειρου δημοσιογράφου – παρουσιαστή με μακρά επιτυχημένη θητεία στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με την Νίνα Κασιμάτη. Ένα ακόμα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι από τον ΣΚΑΙ για την κάλυψη του κενού που θα αφήσει ο Γιώργος Αυτιάς, είναι οι «Δεκατιανοί» να κάνουν εσωτερική μετακίνηση, με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη από τις 10:00, να αρχίζουν στις 5:30 και το «Γεια σου» με την Μαρία Μπακοδήμου να βγαίνει στον αέρα στις 10:00 -13.00.

Τέλος στην λίστα ονομάτων που πέρασαν την πόρτα του Φαλήρου, προστέθηκε τελευταία και το όνομα του έμπειρου δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη που ήδη έχει στο ενεργητικό του μια επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο του Real Fm αλλά και πολλές παρουσιάσεις εκπομπών στην τηλεόραση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ