Ραγδαίες εξελίξεις για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα: «Η επόμενη φάση μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό»

Για πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο βήμα να μην είναι μία χερσαία επέμβαση στη Γάζα. «Όλοι μιλούν για μία χερσαία επέμβαση. Μπορεί η επόμενη φάση να είναι κάτι διαφορετικό» είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένας διπλωματικός μαραθώνιος.

Με μία επίσκεψη την Τετάρτη στο Ισραήλ, όπου θα διακηρύξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα, αλλά και θα θέσει το ζήτημα της προστασίας των αμάχων και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Τζο Μπάιντεν θα επιχειρήσει να αποτρέψει μία κλιμάκωση της σύγκρουσης. Σε Ισραήλ και Αίγυπτο ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Οι συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα είναι αφόρητες. Επιμένει το θρίλερ και με τους ομήρους, με τη Χαμάς να ανεβάζει στους 250 τον αριθμό τους.

Εκτόξευση και δεύτερου κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου από τον Λίβανο

Την εκτόξευση και δεύτερου κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ο δεύτερος πύραυλος είχε στόχο στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στην κοινότητα Μαργκαλιότ.

Ήταν η δεύτερη πυραυλική επίθεση για σήμερα. Επιπλέον, μια σειρά από άλλες στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό τον οποίο επικαλούνται οι Times of Israel.

Το απόγευμα η συνάντηση Σολτς- Νετανιάχου

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Είναι επίσης προγραμματισμένη σηνάντηση με τον Μπένι Γκαντζ, πρώην υπουργό Άμυνας και ηγέτη της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στην κυβέρνησης εθνικής ενότητας, και τον Γκάντι Άιζενκοτ, επίσης της αντιπολίτευσης που έχει την θέση του παρατηρητή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ