Ρέντης: Ξεκινά η αύριο η προσπάθεια αφύπνισης του αστυνομικού – Έντονη ανησυχία

Αύριο ξεκινάει η προσπάθεια αφύπνισης του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα στις 7 Δεκεμβρίου το βράδυ στο Ρέντη.

Οι θεράποντες γιατροί έχουν ξεκινήσει τη μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων που τον κρατούν σε τεχνητό κώμα, από την Κυριακή 10 Δεκέμβριου και αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τον νευρολόγους και νευροχειρουργούς η διαδικασία αφύπνισής του, όπως είπε στο topontiki.gr o Διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια ιατρική ενέργεια που απαιτεί τουλάχιστον δυο με τρία 24ωρα, προκειμένου να αφυπνιστεί πλήρως ώστε να διαπιστώσουν, οι θεράποντες γιατροί, το μέγεθος της βλάβης που έχει υποστεί ο εγκέφαλος του άτυχου αστυνομικού:

«Θα πρέπει να έχει αποβάλει ο οργανισμός του τα κατασταλτικά φάρμακα και να είναι «καθαρός» για τουλάχιστον 36 ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της αφύπνισης» είπαν στο to pontiki.gr ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο, οι γιατροί θα ξεκινήσουν με διάφορα νευρολογικά τεστ όπως η κίνηση των ματιών μετά από φωτεινό ερεθισμό (με φακό) στο πλαίσιο της αξιολόγησης των αντιδράσεων του.

Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός παραμένει σε ιδιαίτερα βαριά κατάσταση, διασωληνωμένος για 12η ημέρα, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νικαίας.

Έχει υποβληθεί σε τρία χειρουργεία, εκ των οποίων τα δυο ήταν η αφαίρεση της ναυτικής φωτοβολίδας από το αριστερό του πόδι, ο χειρουργικός καθαρισμός του βαρύτατου τραύματος από τα θραύσματα της φωτοβολίδας που τον έπληξε και το τρίτο ο ακρωτηριασμός του κάτω άκρο του. Σύμφωνα με τους γιατρούς το τρίτο χειρουργείο ήταν δυστυχώς μονόδρομος καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος σηψαιμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί του νοσοκομείου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Ωστόσο η κατάσταση του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όπως την πρώτη ημέρα και οι γιατροί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και ανησυχοι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις