Πώς η εξαγορά της Άκτωρ αλλάζει το τοπίο στις κατασκευές

Για το μεγάλο deal εξαγοράς της Άκτωρ από την Ελλάκτωρ, αλλά και ευρύτερα για τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό τομέα και το επιχειρείν, μίλησε στη Naftemporiki TV ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης.

«Αλλάζει τελείως ο κατασκευαστικός κλαδος. Η Intrakat γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στη χώρα με ανεκτέλεστο έργο 4 δισ. ευρώ» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Παίρνουμε μία και από τις μεγαλύτερες και πιο παραδοσιακές κατασκευαστικές της χώρας και μέσα από αυτή την εξαγορά παίρνουμε τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό, μηχανήματα, εμπειρία, για να μας πάνε στην επόμενη μέρα των κατασκευών» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσαπρούνης έκανε λόγο για την «άνοιξη των κατασκευών» με δεκάδες έργα που ήδη εκτελούνται και δεκάδες ακόμη που πρόκειται να δημοπρατηθούν. «Χωρίς τεχνογνωσία, ανθρώπους και εμπειρία, δεν μπορείς να φέρεις το μεγάλο αυτό έργο εις πέρας».

Αναφερόμενος στον στόχο της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών, σχολίασε πως είναι παράδοξο να είμαστε σε μία χώρα με ήλιο και άνεμο και να μην μπορούμε να καλύπτουμε μεγάλο μέρος των αναγκών μας από τα δύο αυτά στοιχεία της φύσης. «Για την Intrakat οι ανανεώσιμες πηγές είναι επενδυτική προτεραιότητα και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να γίνει μία βασική πηγή εσόδων» υπογράμμισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαύρα μαντάτα για τον Μητσοτάκη από την Εκκλησία και το Άγιο Όρος

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Μαύρα μαντάτα έρχονται από...