Πώς έγινε αυτό με τον Αλεξέι Ναβάλνι που τον μόνο στον πλανήτη που δεν συνέφερε είναι τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν;

Η απώλεια του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξέι Ναβάλνι, σε ένα γκουλάγκ του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αρκτικό Κύκλο είναι δύσκολο έως αδύνατο να αξιολογηθεί με αντικειμενικότητα. Η Παγκόσμια Δύση σύσσωμη (κράτη, κυβερνήσεις, ΜΜΕ) ομόφωνα κατέληξε στο πόρισμα: «Πούτιν, δολοφόνε!».

Παρ’ όλα αυτά, τα ερωτήματα προκύπτουν από την κοινή λογική: Πώς έγινε αυτό που τον μόνο στον πλανήτη που δεν συνέφερε είναι τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν;

Τα δεδομένα είναι σαφή. Στην Ουκρανία ο πόλεμος έχει λήξει πρακτικά προς όφελος της Ρωσίας. Η Δύση κουράστηκε να στέλνει όπλα και χρήματα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Ε.Ε. είναι διχασμένη, το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ανάψει το «κόκκινο φως». Ο Παγκόσμιος Νότος εμφανίζεται όσο ποτέ άλλοτε συσπειρωμένος πίσω από τη Ρωσία και την Κίνα.

Έρχεται, λοιπόν, ένα γεγονός που ξαναδίνει δυναμική στη Δύση κατά της Ρωσίας. Η απώλεια ενός ανθρώπου που στα ρωσικά δρώμενα ήταν ουσιαστικά απών, χωρίς να αποτελεί αντίπαλο στα σχέδια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα ερωτήματα είναι βάσιμα. Και με φόντο την κλασική αρχή της αστυνομικής λογοτεχνίας «πίσω από κάθε δολοφονία, ψάξε το κίνητρο», είναι οπωσδήποτε και σημαντικά.

Κ. Π. ieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ