Πόσοι είναι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας;

Πόσοι είναι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας;

Τουλάχιστον 224 άνθρωποι κρατούνται ως αιχμάλωτοι, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) απαντά στο Πόσοι είναι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωνε πως οι απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζα είναι 224, και οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί.

Λωρίδα της Γάζας

Ο αριθμός αυτός ενημερώνεται και αλλάζει ανάλογα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που συλλέγονται, μεταξύ άλλων, σε επιδρομές που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χαγκάρι δήλωσε επίσης ότι την προηγούμενη ημέρα ο IDF εξουδετέρωσε άντρες της Χεζμπολάχ που προσπάθησαν να ρίξουν πυρά εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στα βόρεια σύνορα.

Αναφέρθηκε επίσης στη νυχτερινή εκτόξευση (και στην ακόλουθη αναχαίτιση) πυραύλου εδάφους-αέρος εναντίον ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από τον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι του κιμπούτς Kfar Gaza και οι οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Κίρια, στο κέντρο του Τελ Αβίβ, απαιτώντας την επιστροφή των συγγενών τους που απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας και κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ