«Πόρτα» στη Ν.Δ. και ταυτόχρονο άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ανδρουλάκη

«Πόρτα» στη Ν.Δ. και ταυτόχρονο άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζοντας: «Σωσίβιο σε κυβέρνηση που βυθίζεται εγώ δεν πρόκειται να δώσω». Στόχος του, διευκρίνισε, είναι «ο σχηματισμός σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης».

Η στάση του προκάλεσε την οξεία απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε: «Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα».

Οι δηλώσεις του Ανδρουλάκη σε ημερίδα ακολούθησαν τις αναφορές Μητσοτάκη, ο οποίος, υπό το βάρος της δημοσκοπικής υποχώρησης, εγκατέλειψε την αυτάρεσκη γραμμή της αυτοδυναμίας και χτύπησε δειλά την πόρτα του ΚΙΝ.ΑΛ. προτείνοντας -χωρίς να την κατονομάζει- μετεκλογική σύμπλευση. «Του κ. Μητσοτάκη δεν του βγαίνουν τα κουκιά και τώρα αλλάζει στρατηγική. Πρόκειται για τα προσωπικά του αδιέξοδα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ