Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε πως έχουν βρεθεί 1.500 νεκροί της Χαμάς

Στους 1.500 ανέρχονται οι νεκροί της Χαμάς σε Ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τους στρατού του Ισραήλ.

Όπως, ανακοίνωσε, το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

900 νεκροί στο Ισραήλ, 687 στην Γάζα

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πάνω από 900 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του έκανε λόγο για 2.616 τραυματίες.

Πάνω από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε rave πάρτι σε περιοχή που καλύπτεται από έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. «Σφαγίασαν κόσμο εν ψυχρώ κατά τρόπο εντελώς αδιανόητο», δήλωσε ο Μοτί Μπουκτζίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Zaka, η οποία συμμετείχε στην περισυλλογή των πτωμάτων.

Στην παλαιστινιακή πλευρά, έχουν σκοτωθεί 687 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 3.727, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, τον μικροσκοπικό θύλακα όπου ζουν υπό ασφυκτικές συνθήκες 2,3 εκατ. Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ είχε αποσύρει τα στρατεύματά του και είχε απομακρύνει τους εποίκους από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, αφού κατείχε την συγκεκριμένη περιοχή από το 1967. Όμως διατηρεί τον έλεγχο του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων κι επιβάλλει αποκλεισμό από το 2007, ελέγχοντας αυστηρά τις κινήσεις προσώπων και εμπορευμάτων προς τη μια και προς την άλλη πλευρά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ