Πόλεμος στη Γάζα: Πεθαίνουν ασθενείς και πρόωρα βρέφη στα νοσοκομεία – Κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Πόλεμος στη Γάζα: Σε ζώνη πολεμικών επιχειρήσεων έχει μετατραπεί το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, το οποίο δέχεται επιθέσεις κατά κύματα από τις ισραηλινές δυνάμεις, που επίσης επιχειρούν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στον Λίβανο, ενώ στη Συρία εξαπέλυσαν επίθεση οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με το Fox News, που επικαλείται αξιωματούχο του Πενταγώνου, έξι ή επτά φιλο-ιρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από επίθεση που εξαπέλυσε αμερικανικό αεροσκάφος στην ανατολική Συρία. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ακούγονταν εκρήξεις για τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς επλήγησαν στόχοι της Επαναστατικής Φρουράς, που συνδέεται με το Ιράν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν την ίδια ώρα στις πόλεις Γιάτα και Χαλχούλ, βόρεια της Ναμπλούς. Σύμφωνα με το Al Jazeera, συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στην Καλκίλια, στο δυτικό τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου εισέβαλαν οι Ισραηλινοί και δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες.

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο AXIOS, στην Ουάσινγκτον επικρατεί ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ για να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ζητήσει διευκρινίσεις για τους στόχους των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στο Λίβανο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σήμερα το πρωί δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το λιβανικό έδαφος και ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού σε αρκετές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ. Οι ρουκέτες δεν έπληξαν κατοικημένες περιοχές και το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απάντησε βομβαρδίζοντας την περιοχή απ’ όπου εκτοξεύτηκαν.

Το περασμένο 24ωρο, 14 άμαχοι τραυματίστηκαν στο Ισραήλ μετά από βολή αντιαρματικής ρουκέτας, και άλλοι 7 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση κοντά στα σύνορα. Την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ.

«Αυτό που κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό», προειδοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, παρότι ο Αμερικανός ομόλογός του, επισήμανε την ανάγκη «να περιοριστεί η σύγκρουση στην Γάζα και να αποφευχθεί η περιφερειακή κλιμάκωση» των συγκρούσεων.

Ο πόλεμος των… νοσοκομείων στη Γάζα

Στη Γάζα, έγινε επίθεση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα, όπου σκοτώθηκαν 7 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της περιοχής Σίδρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Στη Γάζα, οι γιατροί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα καταγγέλλουν ότι υπάρχει κίνδυνος για οποιονδήποτε κινείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το ιατρικό προσωπικό δεν είναι σε θέση να περιθάλψει ασθενείς λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο ασθενείς και ένα πρόωρο βρέφος έχασαν χθες τη ζωή τους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Αφότου σταμάτησαν να λειτουργούν οι γεννήτριες λόγω έλλειψης καυσίμων έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά έξι πρόωρα βρέφη και εννέα ασθενείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ