Πως σχολίασε ο Πούτιν τον νόμο γάμου και υιοθεσίας παιδιών από ΛΟΑΤΚΙ+ που πέρασε από την Βουλή

O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ερωτάται σε συνέντευξή του στην ρωσική τηλεόραση για το αν θα υπάρξει γάμος και παροχή δικαιώματος υιοθεσίας μικρών παιδιών στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως έκανε η ελληνική κυβέρνηση.

Η απάντησή του είναι κάθετη: «Οι ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν μεταξύ τους, αρκεί να μην αγγίζουν τα μικρά παιδιά».

Το 2022 ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε μια συνταγματική τροπολογία που απαγορεύει επισήμως τους γάμους ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση, που ορίζει πως ο γάμος γίνεται αποκλειστικά «μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας», είναι μια από τις πολλές συνταγματικές τροπολογίες που εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο μετά από ένα εθνικό δημοψήφισμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη Δευτέρα μια σαρωτική απαγόρευση της «θετικής απεικόνισης των σχέσεων των ομοφυλόφιλων σε βιβλία, ταινίες, μέσα ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Η απαγόρευση της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» επεκτείνει τον νόμο της Ρωσίας του 2013 που απαγόρευε την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ