Πυρηνική βόμβα Τεμπονέρα για επαφές με το ΠΑΣΟΚ

«Ενδεχομένως κάποιοι αυτή τη στιγμή να έχουν αλλάξει τακτική και να επιλέγουν την κομματική περιχαράκωση που ευνοεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες δήλωσα δημόσια ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και είναι πεδίο συνεργασίας για την Αριστερά, ειδικά μετά το διπλό αποτέλεσμα των εκλογών. Ο δημοκρατικός κόσμος, ο προοδευτικός χώρος, θα έπρεπε να πηγαίνει σε συνεννοήσεις και συμπράξεις ώστε να αποτρέψουμε το υπαρκτό ενδεχόμενο ο μπλε χάρτης των βουλευτικών εκλογών να μεταφερθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ικανοποιημένος που «συμβαίνουν πολλές τέτοιες συνεννοήσεις ιδιαίτερα στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, αντιλαμβανόμενοι για παράδειγμα πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νεοναζί να είναι στο δεύτερο γύρο σε μεγάλους δήμους της χώρας» και σημείωσε πως «τέτοιες προγραμματικές συνεννοήσεις είναι και θεμιτές και αναγκαίες».

Επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που τον έφεραν να έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «πράγματι υπήρξαν επαφές, έχει ενημερωθεί και η ΠΓ του κόμματος. Ενδεχομένως κάποιοι αυτή τη στιγμή να έχουν αλλάξει τακτική και να επιλέγουν την κομματική περιχαράκωση, που αυτή τη στιγμή ευνοεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Συμπλήρωσε πως «όσοι απευθύνονται σε στελέχη της ΠΓ γνωρίζουν πολύ καλά την τοποθέτηση του καθενός μας. Τέτοια πρόταση προφανώς έγινε με σκοπό συνεννόησης για να υπάρξει κοινή υποστήριξη» και κατέληξε ότι «έχω ξεκάθαρα πει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ένας τομέας που δεν θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί ο εαυτός μου».

Περιγράφοντας την κατάσταση με την επιθεώρηση Εργασίας, που έχει μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή, ο Διονύσης Τεμπονέρας σημείωσε ότι στο Ρέθυμνο υπάρχει ένας επιθεωρητής, όπως και στα Χανιά και στην Ζάκυνθο. Τα σωματεία επισιτισμού και τουρισμού κατήγγειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι μόνο το 10% των επιχειρήσεων του τομέα εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «οι επιχειρήσεις ξέρουν ότι έλεγχοι δεν γίνονται» και γι αυτό δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις.

Είναι ο ορισμός του εργατικού ατυχήματος, είπε για τα δυστυχήματα τόσο στην Χαλκίδα όσο και στην Πάτρα, καθώς δεν τηρούνταν τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει τακτικά να δροσίζονται οι εργαζόμενοι, να υπάρχουν συχνά διαλείμματα και μέτρα ασφαλείας, αλλά απουσιάζει κάθε έλεγχος, ανέφερε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ