Πυρηνική-βόμβα Μπίστη: Υπάρχουν και άλλοι αποστάτες που θα αποχωρήσουν τις επόμενες ώρες – Ποιοι θα κάνουν νέο κόμμα και ποιος θα είναι ο αρχηγός

Το πώς θα είναι ο νέος πολιτικός φορέας, με αρχηγό πιθανόν τον Αλέξη Χαρίτση και τη συμμετοχή όλων όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, περιέγραψε μιλώντας στο Παραπολιτικά 90,1, και την εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο Νίκος Μπίστης, πρώην πλέον μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι, η Έφη το έχει διευκρινίσει εδώ και πολύ καιρό (σ.σ.: δεν θα είναι επικεφαλής), κάποιος από τη νέα γενιά των σαραντάρηδων.

Ο κ. Χαρίτσης έχει ισχυρές πιθανότητες», ανέφερε ο κ. Μπίστης και πρόσθεσε: «Θα ανακοινωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα πρέπει να έχει ένα όνομα, και η κατεύθυνση του πολιτικού φορέα, η οποία είναι σαφής, είπαμε ότι θα γίνει γρήγορα αλλά όχι βιαστικά και δεν θέλουμε να είναι εμείς και η Ομπρέλα. Θέλουμε να είναι προφανώς αυτές οι δυνάμεις που αποτελέσανε τον κορμό του μαχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε, αλλά ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και άλλα πράγματα. Θα είμαστε σε συνεννόηση με το κόμμα που θέλει να διαμορφώσει ο Π. Κόκκαλης, με κινήσεις διανοουμένων κ.λπ. Θα επανασυνδεθεί η Αριστερά με τον ζωτικό χώρο της διανόησης, που ήταν πάντα ο χώρος που το ΚΚΕ Εσωτερικού, το ίδιο το ΚΚΕ σε καλές στιγμές κυριαρχούσε, με το οποίο είχαμε ξεκοπεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς να παραγνωρίζουμε καθόλου τη βάση αρχής ενός κόμματος της Αριστεράς που είναι τα λαϊκά στρώματα».

«Το “διαζύγιο” είχε προαναγγελθεί, είναι λυτρωτικό και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης και εξήγησε ότι ο νέος φορέας θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ανέφερε πως θα επανασυνδεθεί η Αριστερά και στον ζωτικό χώρο της διανόησης. Ο Νίκος Μπίστης, επίσης, τόνισε πως δεν θέλει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το «στάτους» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέλος, σημείωσε πως εάν ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίσει «πάνω στις ράγες που κινείται» σήμερα, θα αποχωρήσουν κι άλλοι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ