Πρόεδρος μηχανοδηγών της Hellenic Train: «Ο μηχανοδηγός είχε καταλάβει ότι κάτι πάει λάθος»

Την εκτίμηση πως ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας είχε αντιληφθεί πως κάτι πήγαινε λάθος, εξέφρασε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train.

Αρχικά σχολίασε την πληροφορία ότι ο ένας μηχανοδηγός από τις δύο αμαξοστοιχίες προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους μηχανοδηγούς των γύρω περιοχών. «Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει κι άλλη φορά με τον σταθμάρχη, αφού είχε φύγει από την Λάρισα» είπε και συμπλήρωσε:

«Και επειδή εδώ έχουμε ”κοπτοραπτική” στα ηχητικά που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε μέσω του GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών είτε μέσω την ώρα που φεύγει το τρένο από την Λάρισα, είναι ο ΟΣΕ».

Μετά την δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train ανακοίνωσε ότι έχουν ζητήσει από εδώ και πέρα οι επικοινωνίες να καταγράφονται και στις μηχανές.

Σχετικά με το σημείο της κατάθεσης του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, όπου λέει ότι άλλαξαν τα κλειδιά μόνα τους, καθώς ο ίδιος τα είχε γυρίσει στην γραμμή ανόδου, σχολίασε ο κ. Γενηδούνιας: «Αν αλλάξουν τα κλειδιά, τότε το τρένο θα εκτροχιαζόταν την ώρα που θα πέρναγε από αυτά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ