Πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2023

Η Ελληνική Οικονομία σημειώνει εντυπωσιακή επίδοση το 2023, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 3,9 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο για πρωτογενές έλλειμμα 851 εκατ. ευρώ.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί μαρτυρία της ανθεκτικότητας και της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας, αντανακλώντας τη σταθερότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας μετά τις προκλήσεις που επιφέρει η πανδημία COVID-19. Η αύξηση των εσόδων από φόρους, ειδικά του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος, συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση του προϋπολογισμού.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 αποτελεί απόδειξη της ισχυρής δημοσιονομικής διαχείρισης και της στρατηγικής σχεδίασης της κυβέρνησης, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 67.005 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο κατά 1.810 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των εσόδων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καταδεικνύοντας την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Οι συνολικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 70.765 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με τον στόχο, δηλώνοντας μια στοχευμένη και προσεκτική δαπανητική πολιτική.

Τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2023 αποτελούν ενθαρρυντικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία και προσφέρουν μια στέρεη βάση για την επίτευξη περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...