Προτιμούν να το κρατούν κρυφό: Πόσο πούλησε ο Στέφανος Κασσελάκης;

Οι εξελίξεις στον Σύριζα και το άλμα Κασσελάκη με αλεξίπτωτο και άριστη προσγείωση πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης των εσωκομματικών αντιπάλων, είναι καθημερινά βασικό θέμα στις περισσότερες ημερήσιες εφημερίδες –φυσικά και σε εκείνες που καλύπτουν τον δεξιό ιδεολογικά χώρο. Η Απογευματινή και το Μανιφέστο είναι δύο εξ αυτών. Η πρώτη από τις τέσσερις εκδόσεις που πραγματοποίησε στο διάστημα Κυριακή-Τετάρτη, οι τρεις είχαν βασικό θέμα τον Σύριζα –φυσικά με τις ανάλογες βολές, μεγαλύτερη από τις οποίες είναι στον σημερινό φύλλο, με τίτλο «Ζούγκλα ο Σύριζα», υπέρτιτλο «Εκρήξεις, διαμαρτυρίες, απαξίωση, αποχωρήσεις», υπότιτλο «Το σενάριο για το… πώς και αν μπορεί μέσω Συνεδρίου να εκδιωχθεί ο νέος αρχηγός» και με πλαγιότιτλο «Όλοι εναντίον όλων».

Από την πλευρά του το Μανιφέστο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις εκδόσεις από την περασμένη Παρασκευή (δεν κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο) και όλες είχαν σχεδόν μονοθεματικό πρωτοσέλιδο τον Σύριζα. Σήμερα βγαίνει με τίτλο και μεγάλα γράμματα «Εμφύλιος» και υπέρτιτλο «Ηχηρό ”όχι” Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη – Αρνήθηκε να αναλάβει ρόλο στο κόμμα». Σε τρία χτυπήματα στη βάση τού πρώτου θέματος αναφέρει: «Ο Νίκος Φίλης πήρε τ’ όπλο του», «Σε εξέλιξη η ”Μεγάλη Εκκαθάριση” των αντιφρονούντων» και «Αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γεροτζιάφας».

Από την περασμένη Παρασκευή το σερί των συριζαιικών θεμάτων στο Μανιφέστο είχε τίτλους: «Κυριακή των Μεγάλων μαχαιριών» (Παρασκευή), «Άλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης» (Δευτέρα), «Η νέα ηγετική ομάδα» (Τρίτη, με φωτογραφίες όλων των συμπαικτών του Κασσελάκη) και σήμερα βγήκε με το «Εμφύλιος» που αναφέραμε.

Η Απογευματινή από την περασμένη Κυριακή είχε τρεις φορές βασικό θέμα το (σε αναταράξεις) κόμμα με τους εξής τίτλους και υπέρτιτλους: «Ένας κομήτης στην ελληνική πολιτική ζωή – Έξι άρθρα για Κασσελάκη» (Κυριακή), «Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ! Η… στάση των δυσαρεστημένων – Σε κινούμενη άμμο με αρχηγό Κασσελάκη» (Δευτέρα) και σήμερα «Ζούγκλα ο Σύριζα». Την Τρίτη η εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει με βασικό θέμα «Αναδρομικά, αυξήσεις και επιδόματα».

Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε πόσο «πούλησε» ο Κασσελάκης και ο Σύριζα γενικά, όχι μόνο στις συγκεκριμένες εφημερίδες αλλά σε όλον το Τύπου που ασχολήθηκε μαζί τους. Αλλά οι περισσότερες εφημερίδες προτιμούν να κρατούν κρυφά τις κυκλοφορίες τους. Τουλάχιστον ας μαθαίναμε όχι ακριβή νούμερα αλλά την ποσοστιαία αύξηση. Έτσι, λόγω της παλιάς επαγγελματικής διαστροφής –τη δική μας, αλλά φανταζόμαστε και άλλων του χώρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ