Πραξικόπημα Κασιδιάρη στους (υπό διάλυση) «Σπαρτιάτες»

Σκηνικό «πραξικοπήματος» στους «Σπαρτιάτες» μετά την ανακοίνωση Κασιδιάρη ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και τις διαχωριστικές γραμμές που έσπευσε αρχικά να τραβήξει ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας.

Σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» αποκήρυξε τον επικαφαλής της, προαναγγέλλοντας εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές ή ακόμα και σε διάλυση.

Το χρονικό των πρωτοφανών στα κοινοβουλευτικά χρονικά εξελίξεων, που επιβεβαιώνουν την άμεση σύνδεση της ΚΟ των «Σπαρτιατών» με τον έγκλειστο χρυσαυγίτη, είχε ως αφετηρία χθες το πρωί τη δήλωση Κασιδιάρη από τις φυλακές Δομοκού ότι ετοιμάζει συνδυασμό για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, δοκιμάζοντας εκ νέου τα όρια της νομιμότητας.

Η ανακοίνωση Κασιδιάρη ήταν αναμενόμενη με βάση τα όσα έκανε όλο αυτό το διάστημα για να παρακάμψει τις νομοθετικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που τελικά δεν έγινε και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

Λίγα λεπτά αργότερα, χθες, σημειώθηκε και το πρώτο ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», καθώς ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος έσπευσε να επικροτήσει από το βήμα της Βουλής την κάθοδο του έγκλειστου στις δημοτικές εκλογές. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στον απόηχο της αντίδρασης Στίγκα, εννέα βουλευτές των «Σπαρτιατών» συνυπέγραψαν χθες το απόγευμα δήλωση με την οποία «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Πλην του Στίγκα που απομονώνεται, κατά πληροφορίες οι άλλοι δύο από τους 12 βουλευτές των «Σπαρτιατών» που δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση φέρονται ότι θα ακολουθήσουν την πλειοψηφία της ΚΟ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...