Πούτιν: «Προδοσία – Θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία»

Μήνυμα στον ρωσικό λαό για τις εξελίξεις μετά το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με διάγγελμά του, κάνοντας λόγο για προδοσία και πισώπλατο μαχαίρωμα.

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας» τόνισε

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti ο Βλ. Πούτιν ανέφερε στο διάγγελμά του:

«Κάνω έκκληση στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ειδικές υπηρεσίες, στους στρατιώτες και τους διοικητές που τώρα πολεμούν στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας εχθρικές επιθέσεις – το κάνουν ηρωικά.

Το ξέρω. Σήμερα μίλησα για άλλη μια φορά με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων, απευθύνω επίσης έκκληση σε όσους, με δόλο ή απειλές, παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια, ωθήθηκαν στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος – μιας ένοπλης εξέγερσης.

Αυτή είναι μια μάχη όταν κρίνεται η μοίρα του λαού μας, απαιτεί ενότητα όλων των δυνάμεων, ενότητα, ενοποίηση και ευθύνη, όταν όλα όσα μας αποδυναμώνουν πρέπει να παραμεριστούν, οποιαδήποτε διαμάχη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν οι εξωτερικοί εχθροί μας για να να μας υπονομεύουν από μέσα.

Οι ενέργειες που διέλυσαν την ενότητά μας είναι στην πραγματικότητα αποστασία από τον λαό μας, από τους συμπολεμιστές μας που τώρα πολεμούν στο μέτωπο. Αυτό είναι ένα μαχαίρι πισώπλατα για τη χώρα μας και τον λαό μας.

Θα προστατεύσουμε τόσο το λαό μας όσο και το κράτος μας από οποιεσδήποτε απειλές, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακριβώς η προδοσία, για την οποία, δίπλα-δίπλα με τις άλλες μονάδες και υπομονάδες μας, οι μαχητές και οι διοικητές του η ομάδα Βάγκνερ πολέμησε και πέθανε.

Πιστεύω ότι θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε ότι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με την πατρίδα μας θα νικήσουμε τις όποιες δοκιμασίες, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.

Όλοι όσοι πήραν συνειδητά τον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, πήραν το δρόμο της εξέγερσης και οι τρομοκρατικές μέθοδοι θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα λάβουν απάντηση ενώπιον του νόμου και ενώπιον του λαού μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ