Που ποντάρει ο Τσίπρας για τη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με όπλο την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση, αναδεικνύο­ντας τις αστοχίες της πολιτικής που εφαρμόζει αλλά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει.

Στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το paron.gr, εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες οι δυσκολίες για τα νοικοκυριά θα αυξηθούν, με συνέπεια η κοινωνική αγανάκτηση σταδιακά να μεγαλώσει. Προεξοφλούν δε ότι με την πάροδο του χρόνου η φθορά της κυβέρνησης θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και το κλίμα στη κοινωνία θα αλλάξει. Η άποψή τους δε είναι ότι από τις αρχές της άνοιξης ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, πιθανότατα και να περάσει μπροστά.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Αλ. Τσίπρας έχει θέσει ως στόχο στις πρώτες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και να προχωρήσει στον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως του ΜεΡΑ25, αν κι εφόσον, αθροιζόμενα, τα ποσοστά τούς δίνουν την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Παράλληλα με το ζήτημα της ακρίβειας, ηγεσία και στελέχη του κόμματος θα εντείνουν την κριτική τους για όλα τα θέματα της καθημερινότητας (ανεργία, δημόσια ασφάλεια, παιδεία κ.ά.). Παρότι, επικοινωνιακά, το θέμα των υποκλοπών δεν αποδίδει (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον…), η Κουμουνδούρου θα επιμείνει να θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να ζητάει εξηγήσεις. Και αυτό όχι μόνο στο εσωτερικό πεδίο αλλά και εκτός Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ