«Πονοκέφαλος» οι αγρότες για το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά λύσεις για να αντιμετωπίσει την ένταση που προκαλούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες απειλούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το ζήτημα αυτό δημιουργεί ανησυχία στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς φοβούνται ότι η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πολιτική σκηνή, ειδικά με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου να πλησιάζουν.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια τακτική “μπρός-πίσω” προσπαθώντας να εξισορροπήσει μεταξύ της αναγνώρισης των δικαίων των αγροτών και της αδυναμίας ικανοποίησης των αιτημάτων τους λόγω δημοσιονομικών περιορισμών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλέσει τους αγρότες σε διάλογο, τονίζοντας ότι «Ανοιχτός διάλογος γίνεται με ανοιχτούς δρόμους», όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη για ανοιχτούς δρόμους για την προαγωγή του διαλόγου, τονίζει ότι κανένας δεν επιτρέπεται να εκβιάζει την κοινωνία, ανεξαρτήτως της δικαιολογίας των αιτημάτων. Παράλληλα, υπενθυμίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τη φορολογία για τους αγρότες και να προωθήσει μέτρα υποστήριξης.

Παρ’ όλα αυτά, η δυσαρέσκεια στρέφεται επίσης κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο κάποιοι κατηγορούν για υποτίμηση του προβλήματος και ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να εξεύρει μέτρα που θα μπορούσαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις χωρίς να δημιουργήσουν επιπλέον οικονομικό βάρος.

Η κατάσταση συμπλέκεται περαιτέρω με την αντίδραση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο πολιτικής πίεσης. Κυβερνητικοί παράγοντες εκφράζουν την ανησυχία ότι η σύνδεση των δύο ζητημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ