Το μεγάλο ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα και το πρώτο μεγάλο λάθος της Τσαπανίδου

Η πρωτοβουλία Τσίπρα για αποχώρηση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τις εκλογές, με εξαίρεση τη νομοθετική πρωτοβουλία για τους νεοναζί, είναι περισσότερο συμβολική.

Θέλει με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει ψηλά το θέμα των υποκλοπών και της συγκάλυψής τους μέχρι τις κάλπες. Από τη στιγμή που αποφάσισε ότι οι υποκλοπές θα είναι κεντρικό θέμα της καμπάνιας του, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Αυτή η στάση, όμως, σύμφωνα με το topontiki.gr έχει δύο προβλήματα:
● Πρώτον, θα αφήσει τη ΝΔ να κάνει παιχνίδι με διάφορες παροχές, αφού δεν θα ψηφίζει μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων.
● Δεύτερον, είναι πιθανό αυτή η στάση να χτυπήσει άσχημα στους κεντρώους, τους οποίους διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι ένας χώρος που απαιτεί πριν απ’ όλα σεβασμό στους θεσμούς και δεν τα πάει καλά με τις θεαματικές κινήσεις.

Βέβαια με αυτή του την κίνηση, ο Τσίπρας σηματοδοτεί το μονομέτωπο κατά της νέας Δημοκρατίας μέχρι τις εκλογές και στον Νίκο Ανδρουλάκη χρεώνει αντιφατική στάση στο να μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση και ταυτόχρονα να ανοίγει κουβέντα για συνεργασία με την ΝΔ.

-Γενικά, η εικόνα και οι εμφανίσεις της Πόπης Τσαπανίδου κρίνονται ικανοποιητικές, παρότι είναι νωρίς ακόμα και δεν έχει ανάψει για τα καλά η αντιπαράθεση στα τηλεοπτικά πάνελ.
Όμως, ο ισχυρισμός της ότι μια τυχόν συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. «δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού» ήταν λάθος.

Ο Τσίπρας προσπάθησε να το διορθώσει χθες λέγοντας ότι οι παρακολουθήσεις αυτόν τον στόχο είχαν και ότι αυτό είχε πει και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, όταν είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θέλει όμηρο το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή ήταν η σωστή διατύπωση που έπρεπε να κάνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

-Λίγο αυτό, κάτι η λάθος διατύπωση για την επενδυτική βαθμίδα, έχει βγει δυο φορές οφσάιντ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ