Πρόβα για την αρχηγία της ΝΔ κάνει ο Δένδιας ενώ υπάρχει κενό ηγεσίας στην Αθήνα – Κινείται ταχύτατα και συναντά τον Ερντογάν την ώρα που ο Μητσοτάκης παίζει τένις

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιζε ανέμελος τένις ενώ η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο» με πάνω από 9000 θύματα της πανδημίας (Δείτε ΕΔΩ), την ώρα που στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής οι εξελίξεις είναι σημαντικές και ραγδαίες, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση στην Τουρκία.

Δεν θυμόμαστε πραγματικά να υπάρχει προηγούμενο που Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντά τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Ο Νίκος Δένδιας συναντά σήμερα τον Ταγίπ Ερντογάν και η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, όπως αναμενόταν, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους και φυσικά στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει στο στενό του περιβάλλον «κουρασμένος» (Από τι ακριβώς έχει κουραστεί;) και περίπου να έχει παραιτηθεί. Ο ρόλοι του πλέον είναι συγκεκριμένοι: Ποδηλάτης στην Πάρνηθα, τουρίστας στην Ικαρία, σύζυγος Μαρέβας και παίχτης του τένις.

Γνωρίζοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Δένδιας ο οποίος είναι γεγονός πως έχει ηγετικές φιλοδοξίες και σχεδιάζει ήδη από τώρα την κάθοδό του στην κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία μετά τον Μητσοτάκη, έχει αδράξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα.  

Ενώ ο ανέμελος «Μωυσής» παίζει τένις κάπου στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ο υπουργός Εξωτερικών φιλοδοξεί να παίξει «μεγάλη μπάλα» στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα. Στην παρούσα συγκυρία που η ανατολική Μεσόγειος «βράζει», που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της, που οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, ο Νίκος Δένδιας εκμεταλλεύεται το κενό ηγεσίας που διαπιστώνεται στην Αθήνα, κινείται με τρόπο ταχύτατο, κάνει πρόβα τζενεράλε ως… μελλοντικός αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός και μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τον Ερντογάν στρέφοντας τα φώτα επάνω του.

Ο Μητσοτάκης που έχει παραιτηθεί τι κάνει; Παίζει… τένις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ