Ο γερμανικός Τύπος για το «Comeback» του ο Γιώργου Παπανδρέου: «Κανείς δεν ενσαρκώνει καλύτερα μια αναγέννηση του πάλαι ποτέ ισχυρού λαϊκού κόμματος»

«Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα μικρό κόμμα, αλλά το ενδιαφέρον για την ηγεσία του μεγάλο. Έξι υποψήφιοι ανακοίνωσαν ότι διεκδικούν την προεδρία. Το βράδυ της Τετάρτης έγιναν επτά. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα είναι υποψήφιος», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στην πολιτική σκηνή»:

«Το Δεκέμβριο τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν ποιος θα ηγηθεί από εδώ και στο εξής του ΚΙΝΑΛ. Φαβορί θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε τηλεοπτικό του μήνυμα έκανε λόγο για μια ‘Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα‘. Το σύνθημα θυμίζει την προεκλογική υπόσχεση για Αλλαγή με την οποία ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου έφερε το ΠΑΣΟΚ το 1981 στην εξουσία.

Επικριτές προσάπτουν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποδείχθηκε αδύναμος ηγέτης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εκτός αυτού όμως το όνομα Παπανδρέου εξακολουθεί να ηχεί καλά στα αυτιά πολλών αριστερών ψηφοφόρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον ψήφιζαν ακόμα και από νοσταλγία. Ιδίως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα υπάρχουν εδώ και καιρό σκέψεις για μια νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέκυψε το ΚΙΝΑΛ. Κανείς δεν ενσαρκώνει καλύτερα μια αναγέννηση του πάλαι ποτέ ισχυρού λαϊκού κόμματος από ότι ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεγονός πάντως είναι πως η υποψηφιότητα Παπανδρέου ταράζει τα νερά στον αριστερό χώρο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απειλή για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναλώνεται σε εσωκομματικές έριδες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...