Η δημοσκόπηση κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι άλλες… περίεργες δημοσκοπήσεις – Που πηγαίνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είχε στόχο εξ αρχής την πανδημία, αλλά να διαφυλάξει την δημοφιλία του Πρωθυπουργού -που πάνω από όλα είναι άνθρωπος -όταν κάνει ανέμελος ποδηλατάδα- και οι απολύσεις θα καταστρέψουν την εικόνα του. Αλλά πώς θα τρομοκρατηθούν οι αρνητές ώστε να πάνε να εμβολιασθούν -και να πετύχει η κυβέρνηση τα πλάνα της;

Oι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοφιλία το Πρωθυπουργού πέφτει στο 42,9% και ο Αλέξης Τσίπρας σκαρφαλώνει στο 31,6% -μια διαφορά λόγων μονάδων ενώ ήταν 20% πέρυσι- και μόλις τώρα αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας.

Σα να μην έφτανε αυτό το 48% των πολιτών δηλώνουν πως αισθανόταν περισσότερο ασφαλείς επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σημάδι πως η πολιτική «νόμος-τάξη και ασφάλεια» δεν έπιασε και η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε ένα τομέα της υπόσχεσης που την έφερε στην κυβέρνηση.

Μια δημοσκόπηση της Alco για το Open είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπαθής στο 56% των πολιτών και συμπαθής μόνο στο 26%. Ο Χατζηδάκης αντιπαθής στο 48% και ο Βορίδης στο 45% -παρότι το ίδιο συμπαθής με τον Γεωργιάδη, αλλά μόνο στο 27% των πολιτών.

Έχουμε μια δημοφιλή κυβέρνηση με αντιπαθείς υπουργούς; «Υπουργοί στον πάτο, ο αρχηγός στο θρόνο του» γράφει ο Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών. » Αν εξαιρέσεις τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη, που οι θετικές γνώμες γι’ αυτούς είναι περισσότερες από τις αρνητικές, όλοι οι άλλοι έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλές. Μερικοί πιάνουν πάτο».

«Ετσι κάτω από τη βάση παίρνουν ο πρωταθλητής του μαραθωνίου φλυαρίας Αδωνης Γεωργιάδης, ο… αναμορφωτής των εργασιακών σχέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπερασπιστής του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο «δεν πρέπει να ξανακυβερνήσει η Αριστερά» Μάκης Βορίδης, η αυτοπροβαλλόμενη ως θηλυκός Παπανούτσος Νίκη Κεραμέως, ο «δεν βλέπω καμιά Πομπηία» Κώστας Καραμανλής, ο γυρολόγος Χάρης Θεοχάρης, η Λίνα Μενδώνη η οποία έχει τσακωθεί με το σύμπαν».

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει περίπατο και η διαφορά βαίνει διαρκώς μειούμενη, αν και δεν φαίνεται ο δεύτερος να ανακάμπτει. Πού πάνε οι ψήφοι που χάνονται για την Νέα Δημοκρατία;

Oι τηλεθεατές διέκριναν στο τελευταίο διάγγελμα του Μητσοτάκη ένα άγχος, μια ανησυχία -ίσως και πανικό, αλλά όχι τόσο όταν μια δημοσκόπηση δείξει τη Νέα Δημοκρατία στο 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 38% -σημάδι πως η κλεψύδρα αδειάζει -κι όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας «πιθανότατα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις».

(Από άρθρο του Νίκου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ