«Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια…» – Κορυφαίος δημοσκόπος και αναλυτής περιγράφει την αρχή του κατήφορου του Μητσοτάκη και της ΝΔ (aud)

«Αποτυχημένος ο ανασχηματισμός. Δεν κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη διαχείριση της πανδημίας και τις πυρκαγιές»

«Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν μιλάμε για κυβερνήσεις χωρίς ιδεολογικό πρόσημο, ενώ πλειοψηφούν οι αρνητικές εντυπώσεις στις δημοσκοπήσεις προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο υπεύθυνος πολιτικής ανάλυσης της Prorata, Άγγελος Σεριάτος.

Η έρευνα της ProRata διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 1ης και 4ης Σεπτέμβρη, με θέμα τον ανασχηματισμό. Ο ανασχηματισμός επιχείρησε να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη διαχείριση του δεύτερου πανδημικού κύματος, των πυρκαγιών κ.α. και να συμβολίσει με την υπουργοποίηση του κ Αποστολάκη, ένα ξεπέρασμα των κρίσεων. Αυτό απέτυχε.Τα δεδομένα που έχουμε  αποτυπώνουν δυσαρέσκεια και μη έγκριση της κοινωνίας για τα αποτελέσματα του ανασχηματισμού. 

Για πρώτη φορά έγινε ορατό σε μεγάλη μερίδα του κόσμου ότι το αφήγημα περί μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης  κατέρρευσε. Τελικά έμεινε στη μνήμη του κόσμου, ο Θάνος Πλεύρης να αναλαμβάνει ένα υπουργείο κρίσιμο για αυτή την περίοδο. 

Το αφήγημα το οποίο έχει οικοδομηθεί βλέπουμε ότι για πρώτη φορά ραγίζει. Για πρώτη φορά οι αρνητικές εντυπώσεις πλειοψηφούν στην τελευταία μας μέτρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτοί που μάλλον αντιπαθούν ή σίγουρα αντιπαθούν τον πρωθυπουργό φτάνουν το 52%, ενώ αυτοί που λένε ότι τον συμπαθούν σίγουρα ή μάλλον φτάνουν το 44%. Η κατάσταση έχει αντιστραφεί πλήρως σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Αρκεί να πούμε ότι τον Απρίλιο του 2020, για τον πρωθυπουργό θετική άποψη είχε το 55% και αρνητική το 39%, ενώ σήμερα θετική άποψη εκφράζει το 44% και αρνητική το 52%. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ