Γιατί Τσίπρας και Ανδρουλάκης αποθεώνουν τον Βενιζέλο – Τα σενάρια για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας

Εκτός από την αποθέωση του Βαγγέλη Βενιζέλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (Δείτε ΕΔΩ), ήρθαν οι ύμνοι Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ρεπορτάζ του το documento, ο Ανδρουλάκης «ξεπλένει» και τις δημοσιονομικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Ευάγγ. Βενιζέλου, προφανώς προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα για τρικομματικές, πολυκομματικές κυβερνήσεις ή και δικομματικές συγκυβερνήσεις με αξιοποίηση πολιτικών προσωπικοτήτων και επιστημόνων. Παράλληλα κάλεσε και τους άλλους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, να συστρατευτούν για την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να παίξουν κατενάτσιο. «Θέλουμε αυτή η νέα εποχή να είναι μια εποχή ενότητας. Να μείνουν στο χθες οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις» τόνισε.

Εδωσε νέο στίγμα, αλλά το πέπλο μυστηρίου για τις συμμαχίες το χρησιμοποιεί, ως φαίνεται, σαν επικοινωνιακό υπερόπλο για όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Πάντως ουσιαστικά από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ φάνηκαν τα όρια της σοσιαλδημοκρατίας που κινείται στο καπιταλιστικό εκκρεμές – αναδείχθηκε από απαντήσεις του σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία (ερώτηση Documento) και τα ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων (ερώτηση Press Project).

Η Χαριλάου Τρικούπη, με βάση όσα είπε την περασμένη Πέμπτη ο Ν. Ανδρουλάκης, ανοίγει το… παιχνίδι της διακυβέρνησης προσθέτοντας προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ