Ανατροπή: Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για να πιέσει περισσότερο τον Μητσοτάκη

Κλιμακώνει την πολεμική του κατά της κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας, όσο η πανδημία σαρώνει τη χώρα και οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Στις δημόσιες παρεμβάσεις, που έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές, καταλογίζει στην κυβέρνηση καταστροφική διαχείριση και πλήρη αποτυχία.

Σε μια προσπάθεια να στριμώξει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον προέτρεψε να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. Με το αίτημα αυτό θα πορευθεί τους επόμενους μήνες και μέχρι ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες.

Εκτός από τις πρόωρες εκλογές στη φαρέτρα του κ. Τσίπρα βρίσκεται και η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Το θέμα έχει κατ’ επανάληψη συζητηθεί σε κλειστές συσκέψεις στην Κουμουνδούρου και σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες η απόφαση έχει ληφθεί. Πλέον θα αναζητηθεί το σωστό timing προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στη Βουλή και να καταθέσει τη σχετική πρόταση.

Βιασύνη δεν υπάρχει καθώς το συγκεκριμένο όπλο πρέπει να αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο για να έχει όσο το δυνατόν πιο σημαντικά αποτελέσματα. Να μην εξελιχθεί δηλαδή σε ένα πολιτικό πυροτέχνημα, από το οποίο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα βγουν αλώβητοι ή έστω με κάποιες, ελάχιστες, αμυχές.

Από το επιτελείο του κ. Τσίπρα τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη και την αποδοχή της κοινωνίας και έχει μπει σε μη αναστρέψιμη πορεία. Κατά συνέπεια θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες (αφορμές) τους επόμενους μήνες ούτως ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής. Οι εκτιμήσεις την τοποθετούν χρονικά αμέσως μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον προσεχή Φεβρουάριο, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι σχεδιασμοί της Κουμουνδούρου να αλλάξουν τις προσεχείς εβδομάδες. Αν δηλαδή προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία, που θα απαιτήσουν μια πιο δυναμική πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα.

Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη και με το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Η αρχική απόφαση ήταν να τεθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την εκτόνωση της πανδημίας, εκεί κατά την άνοιξη του 2022. Μια σειρά από γεγονότα όμως υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να αλλάξει τα πλάνα του και να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ