Ποιόν δείχνει πρώτο στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ το ΒΗΜΑ του Μαρινάκη

Προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου στην κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Βήμα» που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής 23/7.

Η δημοσκόπηση έγινε πανελλαδικά σε δείγμα μόλις… 803 ατόμων, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία κατατέθηκαν επίσημα όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡIΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο γύρους τον προσεχή Σεπτέμβριο και δείχνει ότι η Αχτσιόγλου υπερτερεί όλων των εσωκομματικών αντιπάλων της.

Συγκεκριμένα η Έφη Ατσιόγλου επιλέγεται ως πρόεδρος από το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από το 57% όσων θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που επιλέγεται ως πρόεδρος από το 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από το 14% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο Νίκος Παππάς που επιλέγεται ως προέδρος από το 11% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και από 12% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.

Τέλος, στην τέταρτη θέση έρχεται ο Στέφανος Τζουμάκας, που τον επιλέγει ως προέδρο το 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 9% όσων πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.

Η Έφη Αχτσιόγλου υπερτερεί και στο σύνολο των ψηφοφόρων ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.

Η Αχτσιόγλου εμφανίζεται ακόμη ως η πιο δημοφιλής στο σύνολο των ψηφοφόρων (50% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (78% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες), με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να είναι στη δεύτερη θέση με 40% (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) και 55% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Ν Παππάς και Στ. Τζουμάκας εμφανίζονται λιγότερο δημοφιλείς, αν και ο Νίκος Παππάς έχει σημαντικά υψηλότερη δημοφιλία στους κόλπους των ψηφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (44%) συγκριτικά με τον σύνολο των ψηφοφόρων (17%)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ