Ποιος κυβερνά τον τόπο; Συνταρακτικές αποκαλύψεις για Μαρέβα, Μητσοτάκη και Μαρινάκη

Miα ακόμα συνταρακτική αποκάλυψη κάνει αυτή την Κυριακή η εφημερίδα Documento που καταγράφονται τα τελευταία επεισόδια του πολέμου του Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία και εκδότη του «Βήματος» Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, εκτός των άλλων, αποκαλύπτει την παρέμβαση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε να αποδεχθεί τον τέως υπουργό Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και τον τέως υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου για να βρουν λύση.

Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για «την κοινωνική εκδήλωση» με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου.

Η αποστολή του Παπασταύρου και του Μπρατάκου δεν ήταν η μοναδική προσπάθεια διαμεσολάβησης. Στελέχη της ΝΔ που είχαν προσωπική σχέση με τον Βαγγ. Μαρινάκη επιχείρησαν να πετύχουν κάποιο συμβιβασμό, δημιουργώντας ωστόσο τη βεβαιότητα προς την άλλη πλευρά ότι ο Μητσοτάκης είναι σε δύσκολη θέση και φοβάται.

Στην κορύφωση της κρίσης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία είναι φίλη του Βαγγ. Μαρινάκη πολλά χρόνια, επιχείρησε να παίξει αποφασιστικό ρόλο για να τελειώσει η αντιπαράθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρωθυπουργού διέπραξε το ατόπημα να καλέσει τον πρώην φίλο της, τον οποίο μάλιστα θέλησε να επιπλήξει για όσα έγραφε το «Βήμα» και γιατί «δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει για το τι θα κάνει». Η συζήτηση με τον επιχειρηματία φαίνεται ότι δεν είχε τίποτε στο κλίμα της παλιάς καλής φιλίας και έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ