Ποιοι στηρίζουν τους τέσσερις στη μάχη της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία εβδομάδα μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας η Εφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσαν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του προέδρου του κόμματος, η Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να χωρίζεται στα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων.

Η Εφη Αχτσιόγλου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω της τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος, συσπειρώνοντας στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου, Θεοχαρόπουλος, Μπίστης), νεότερα και μη στελέχη του κόμματος (Ζαχαριάδης, Χαρίτσης,) αλλά και στελέχη της ιστορικής ηγεσίας του κόμματος, όπως ο Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Αχτσιόγλου αναμένεται να στηρίξουν η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπούραρης και ο Κώστας Μπάρκας.

Στον στενό πυρήνα της Αχτσιόγλου, οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο-κλειδί στο επιτελείο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος φέρεται ότι κοιτάζει το κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού, ο Αντρέας Μπελεγρής στο κομμάτι της επικοινωνίας και της δημοσιογραφικής κάλυψης, αλλά και πολλά σημαντικά στελέχη που προέρχονται ή είναι ακόμα στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς, μετά το σοκ της προσχώρησης πολλών στελεχών της πάλαι ποτέ Ενωτικής Κίνησης στην Αχτσιόγλου, ανασυντάσσεται ετοιμάζοντας τη δική του.. αντεπίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς αναμένεται να λάβει τη στήριξη του Μάριου Κάτση, του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, του Θάνου Μωραΐτη, του Χρήστου Γιαννούλη, της Κατερίνας Νοτοπούλου, της Ραλίας Χρηστίδου αλλά και του Γιάννη Σαρακιώτη.

Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αν αποφασίσει να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι της εκλογής προέδρου θα δώσει μεγάλη ώθηση στον Νίκο Παππά.

Mόνος του o Τζουμάκας

Οσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς απολαμβάνει τη στήριξη σύσσωμης της «Ομπρέλας» αλλά και δύο «μετεγγραφών», όπως του Χάρη Μαμουλάκη και του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τζουμάκας θα δώσει τη μάχη μόνος του, καθώς δεν αναμένεται να λάβει τη στήριξη κανενός στελέχους του κόμματος.

Αυτοί που μέχρι στιγμής κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά χωρίς να έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη της τάσης ΡΕΝΕ, που έχει ορισμένα βαριά χαρτιά όπως η Ρένα Δούρου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Σωκράτης Φάμελος αλλά και ο Πάνος Ρήγας. Αυτή η σιωπηρή στάση είναι που κάνει πολλούς να θεωρούν πως θα υπάρξει και πέμπτη υποψηφιότητα

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ