Πληθαίνουν οι κίτρινες κάρτες στην κυβέρνηση

Πληθαίνουν οι κίτρινες κάρτες στην κυβέρνηση. Ένα ακόμα κυβερνητικό αλαλούμ προέκυψε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ γεγονός που δείχνει ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση παίζει μόνη της στο γήπεδό της… συνεχίζει και βάζει αυτογκόλ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είναι άλλωστε ο έκτος υπουργός της κυβέρνησης τον οποίο ο Παύλος Μαρινάκης αναγκάζεται να επαναφέρει στην πραγματικότητα, καθώς τα όσα είπε δεν συνάδουν με τους σχεδιαμσούς της κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Και όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες μετά τις εκλογές.

Το νέο κυβερνητικό μπέρδεμα έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα την Τετάρτη όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι με ρύθμισή του θα μπει «τέλος» στις προσφορές και στα προϊόντα «1+1». Είχε ισχυριστεί μάλιστα ότι αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης «να στοκάρει με προϊόντα… Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα».

Πριν περάσουν ωστόσο 24 ώρες επικαλούμενος μάλιστα και τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τις προσφορές 1+1 στα ράφια των σούπερ μάρκετ διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν.

«Και εμείς στο σπίτι μας προτιμάμε το 1+1 είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο -που δεν πρόκειται να γίνει- τι θα γίνει με τη γυναίκα μου εάν γυρίσω σπίτι», είπε.

«Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει στο πώς οι εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους ούτε και στον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα. Αλίμονο εάν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων», πρόσθεσε.

Και φυσικά μετά τη δήλωση του Παύλου Μαρινάκη προκύπτουν μία σειρά από ερωτήματα σε ότι αφορά το επιτελικό κράτος.

-Υπάρχει συντονισμός στην κυβέρνηση και ενημέρωση για τα θέματα των υπουργείων;

-Πριν οι υπουργοί κάνουν τις ανακοινώσεις τους έχουν ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου;

  • Πώς μπορεί ο ένας μετά τον άλλο τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν ανακοινώσεις οι οποίες στην συνέχεια διαψεύδονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;
  • Μόνο αυτή την εβδομάδα ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε τον υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου για τα όσα είπε για την αύξηση ορίων στις συντάξεις και τώρα τον υπουργό ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για την κατάργηση των προσφορών.
  • Όλα αυτά δείχνουν ότι κάπου στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν χαθεί και πλέον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένας συντονισμός παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό είχε μιλήσει για ακόμη μία φορά για την επανεκκίνηση του επιτελικού κράτους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ