Πληγές στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Το μήνυμα Σαμαρά και οι έξι «αντάρτες» βουλευτές

Η στάση που κράτησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καταψηφίζοντας την τροπολογία για το μεταναστευτικό, είναι ένα μήνυμα για το μέλλον, υποστηρίζουν πολλοί καθώς ο προτίμησε να πάει στην Βουλή και να δηλώσει τη θέση του, από το να απέχει από την διαδικασία.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έστειλε έτσι εάν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι η περίοδος χάριτος από μέρους του έχει τελειώσει. Ότι δηλαδή από εδώ και εμπρός δεν θα μείνει μόνο στις λεκτικές διαφοροποιήσεις, αλλά, όπου χρειάζεται, θα δείχνει και εμπράκτως την διαφωνία του.

Με την καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας άνοιξε ουσιαστικά ένα μεγάλο θέμα στους δεξιούς συντηρητικούς ψηφοφόρους οι οποίοι παρακολουθούν με αμηχανία την αλλαγή στάση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνηση του θέλησε να διαμηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι η στροφή του πρωθυπουργού προς το κέντρο ή ακόμα και την κεντροαριστερά, γίνεται με βίαιο τρόπο και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει.

«Ότι είχα να πω το είπα» ανέφερε λίγο μετά την ψηφοφορία και ενώ αρκετοί βουλευτές είχαν σπεύσει να τον προσεγγίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ξαφνικά μπροστά σε μπελάδες την στιγμή που όλα έδειχναν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγής. Για πρώτη φορά έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επισήμως διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική θέση του Μεγάρου Μαξίμου και αν δεν έμπαινε θέμα κομματικής πειθαρχίας τα στελέχη αυτά ίσως να ήταν πολύ περισσότερα.

Ο Μπάμπης Αθανασίου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Στράτος Σιμόπουλος διαφοροποιήθηκαν στις τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, επικρίνοντας τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που κατέθεσε την τροπολογία αιφνιδιαστικά. Ο Θάνος Πλεύρης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Κώστας Καραγκούνης σε συνεντεύξεις εξέφρασαν αντίστοιχους προβληματισμούς.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι δύο υπουργοί ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Καιρίδης θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει άλλη διαδικασία. Δηλαδή όχι τον αιφνιδιασμό, όπως έκαναν, αλλά μία πιο μετριοπαθή προσέγγιση στο θέμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ