Πετρέλαιο: Σε πτώση σήμερα οι τιμές – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Πολλοί περίμεναν ότι το άνοιγμα στις αγορές το πρωί της Δευτέρας θα έβρισκε την τιμή στο πετρέλαιο να έχει «εκτοξευθεί» και τους χρηματιστηριακούς δείκτες να έχουν «βυθιστεί», εν μέσω έντονης ανησυχίας για έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι επενδυτές διέψευσαν όμως τις εκτιμήσεις, καθώς στις αγορές της Ασίας οι τιμές στο πετρέλαιο καταγράφουν πτώση, σε μία ένδειξη ότι οι traders πιστεύουν ότι η έως τώρα αύξηση των τιμών κατά 20% από τις αρχές του έτους είχε συνυπολογίσει το σενάριο κλιμάκωσης στην περιοχή.

Οι επενδυτές φαίνεται λοιπόν να ποντάρουν στο σενάριο μίας «μετρημένης» αντίδρασης από το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο Πίτερ Μαγκουάιρ, αναλυτής της XM.com στο BBC: «εάν επικρατήσει επιλογή της αυτοσυγκράτησης να δούμε το μπρεντ που την περασμένη Παρασκευή έκλεισε πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι, να υποχωρεί κάτω από τα 90 δολάρια. Από την άλλη σε περίπτωση σκληρών αντιποίνων το φράγμα των 100 δολαρίων μπορεί να σπάσει πολύ γρήγορα. Το Ιράν είναι άλλωστε μεταξύ των μεγάλων παραγωγών του πλανήτη, ενώ συνολικά οι παραγωγοί του κόλπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην προσφορά.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ