Περικύκλωσε την Πόλη της Γάζας το Ισραήλ: Έκοψε στα δύο τον θύλακα και σφυροκοπά Χαμάς και… αμάχους

Περικύκλωσε την Πόλη της Γάζας το Ισραήλ: Έκοψε στα δύο τον θύλακα και σφυροκοπά Χαμάς και… αμάχους. Μαίνονται οι αντιδράσεις για τον διπλό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, με τον ισραηλινό στρατό να επισημαίνει ότι στόχευσε το συγκρότημα του στρατηγείου ελέγγχου της Χαμάς και τους Παλαιστινίους να κάνουν λόγο για «δεύτερη σφαγή» με 195 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους. Ο ΟΗΕ μάλιστα σχολίασε ότι θα μπορούσαν οι βομβαρδισμοί να ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται στις πύλες της πόλης της Γάζας και πιέζουν από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, έχοντας σπάσει όπως υποστηρίζουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς. «Όποιος είναι στα βόρεια, θα μείνει εκεί», προειδοποιούν, αφού ο θύλακας έχει πια κοπεί στα δύο.

Ανοίγει και σήμερα το πέρασμα της Ράφα – μία διέξοδος σωτηρίας προς την Αίγυπτο για ξένους υπηκόους και βαριά τραυματίες.

Περικύκλωσε την Πόλη της Γάζας το Ισραήλ

Μηχανικοί του στρατού ξεκινούν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την καταστροφή των υπόγειων τούνελ της Χαμάς σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla.

Για να καταστρέψουν τις σήραγγες, χρησιμοποιούν διάφορους τύπους ρομπότ και εκρηκτικών μηχανισμών για να καταστρέψουν τις σήραγγες, πυροδοτώντας τυχόν παγίδες που έχει στήσει η Χαμάς και σκοτώνοντας τρομοκράτες της ομάδας.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35I να αναχαιτίζει πύραυλο κρουζ ή drone που εκτοξεύτηκε την Τρίτη από τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Υεμένη.

Το Ισραήλ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrowνα αναχαιτίζει έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι, με προορισμό την πόλη Εϊλάτ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ